Харків’янка «зливала» дані про оборонні підприємства для сюжетів ворожих пропагандистів Скабєєвої та Соловйова

Затримано мешканку Харкова, яка виконувала завдання прокремлівського журналіста та «зливала» дані про оборонні підприємства

За даними слідства, жінка за допомогою проросійської соцмережі звернулася із пропозицією інформаційної співпраці до громадянина рф, який є військовим кореспондентом та залучений росією до проведення інформаційних операцій проти України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу Генерального прокурора.

Упродовж січня-квітня 2024 року вона збирала та передавала російському журналісту відомості про проведення мобілізаційних контрдиверсійних заходів на території Харкова. Інформувала про ставлення місцевих жителів до рф.

Підозрювана отримувала завдання від агента ворога через месенджер. "Зливала" розвіддані про роботу систем ППО та наслідки нанесених збройними силами країни-агресора ракетних ударів по місту.

Надавала інформацію про роботу й кадрову ситуацію на стратегічних підприємствах оборонно-промислових комплексів обласного центру, а також  їх ракетні обстріли.

Прихильниця рф надсилала рекомендації щодо місця та способу оренди нерухомості у місті. Також інформувала ворога про діяльність правоохоронних органів міста, спрямовану на контрдиверсійну роботу проти спецслужб рф.

У переписках вона заперечувала факт збройної агресії рф проти України. Натомість стверджувала, що в нашій країні 10 років триває "спецоперація". Чекала приходу окупаційної влади держави-агресора на територію регіону та підтримувала так звані "лнр" і "днр".

Жінку затримали на території Харкова.

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру харків’янці за фактами здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, виправдовування, визнання правомірною і заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 6 ст. 111-1, ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Наразі їй обрано безальтернативний запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід – Управління СБУ в Черкаській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Наступ на Харківщину продовжується: ситуація залишається важкою

На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 6 атак в районах населених пунктів Берестове, східніше Копанки Харківської області.

Начальник Харківського гарнізону генерал Сергій Мельник, коментуючи ситуацію на Куп’янському напрямку, зазначив, що окупанти не відмовились від своїх стратегічних цілей, яких намагаються досягнути вже близько року, але успіху не мають.

Чому ситуація залишається важкою – читайте за посиланням.

Читайте також: У Харкові з’явився новий департамент з мобілізаційної роботи



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться