На Куп’янському напрямку вдвічі збільшилася кількість атак

Ворожа армія вбила одного місцевого мешканця, та поранила вісьмох дітей

Протягом минулої доби ворог завдав 3 ракетних та 70 авіаційних ударів, здійснив 116 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали низка багатоповерхівок та інші об’єкти цивільної інфраструктури. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Дергачі, Липці та Рублене Харківської області.

Під артилерійським вогнем були понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 12 атак в районах населених пунктів Новоєгорівка, Синьківка, Петропавлівка, Кислівка, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

У Петропавлівці поранено 64-річну місцеву мешканку.

У селі Новоосинове внаслідок обстрілу загинув місцевий мешканець. 66-річний чоловік перебував на території власного домоволодіння, коли російські терористи вирішили завдати удару по селу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

"Центральний ринок Харкова фактично пустий. Людей дуже мало, а товари ніхто не купує. Це повʼязано з тим, що підприємці масово виїжджають з міста у тилові області України", – про таке пишуть проросійські пропагандистські пабліки.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спростували цей фейк – читайте за посиланням.

Читайте також: Окупанти з авіації вдарили по Дергачах: постраждали девʼять людей, серед них вісім дітей

За даними слідства, 2 травня близько 16:00 збройні сили рф завдали два авіаудари по м. Дергачі.

Один з ударів прийшовся по території спорткомплексу, інший — по приватному житловому сектору. У спортивному клубі отримали травми сім дітей, які в цей час перебували на заняттях. Серед них шість хлопчиків та одна дівчинка. Постраждалі віком від 9 до 15 років.

Гостру реакцію на стрес отримав 8-річний хлопчик, який під час російської атаки робив вдома уроки.

Також отримав поранення 76-річний чоловік.

Жахливі фото – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться