Атака «шахедів» у Харкові та наступ на Куп’янщині: що відомо

Окупанти учора та сьогодні вночі здійснили масовану атаку на Україну

8 травня 02:42 м. Харків силами ППО у північній частині міста було збито два БПЛА "Шахед". Без руйнувань та постраждалих. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пунктів Харківщини: Синьківка, Степова Новоселівка, Берестове та інші. Авіаційних обстрілів зазнали н.п. Дворічанське, Синьківка.

Учора о 17:00 с. Кучерівка в Куп’янському районі внаслідок обстрілу горів приватний будинок.

7 травня 09:30 с. Черкаські Тишки Харківський район –внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено дахи двох приватних будинків.

За минулу добу українські війська на Куп’янському напрямку відбили 16 атак, зокрема у районах н.п. Синьківка, Піщане та Берестове Харківської області.

Начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник зазначив, що ситуація на фронті складна.

"Обстановка залишається складною через регулярні "м’ясні штурми" та значне угрупування ворожих військ на зазначеній ділянці. Протягом доби українським оборонцям довелося відбивати 16 атак в районах населених пунктів Синьківка, Піщане, Берестове та Стельмахівка.

Тим не менш, загальна ситуація знаходиться під контролем. Завдяки діям Сил оборони ворог зазнає втрат у живій силі та техніці", – наголосив він.

Упродовж доби на Харківщині зведені групи вибухотехніків провели розмінування 36,56 га території, знищили 682 вибухонебезпечні предмети.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові та області оновили графіки відключення світла з 6 по 10 травня

В АТ "Харківобленерго" опублікували таблицю з годинами вимкнень, інформує портал "Коментарі". Нагадаємо, червоним кольором виділено години без світла для вашої групи, жовтим - години, в які електроенергія може зникнути через оперативні перемикання. Зеленим кольором позначено період, у який світло буде за умови стабільної ситуації в енергосистемі.

Якщо ви не знаєте, до якої групи належить ваша вулиця, ви можете дізнатися про це у документі за посиланням.

Читайте також: У Харківській області розпочинаються перевірки по багатоквартирних будинках



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться