Жителів Харківщини попередили про вибухи

Жителів громади закликали зберігати спокій

У Харківській області триває робота з розмінування території. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради. 

“Якщо чуєте на території Балаклійської громади вибухи, не панікуйте, проводиться розмінування. Сьогодні, 22 січня з 12:00 до 13:00, будуть проводитись контрольовані підриви за межами м. Балаклія. Жителів закликаємо зберігати спокій та дотримуватися правил безпеки”, - йдеться у повідомленні міської ради.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у лісах Харківщини зберігається високий рівень мінної небезпеки.

Спеціалісти застерегли, що особливо складно помітити вибухонебезпечний предмет під снігом. “Навіть, на перший погляд, абсолютно спокійний ліс, може містити чимало небезпечних знахідок. Передусім це стосується прикордонних та прифронтових масивів, а також у місцях, де були "прильоти" чи збиті ракети”, - йдеться у повідомленні. Також в лісовому офісі зазначили, що через високий рівень мінної небезпеки на території Харківської області зберігається заборона на відвідування лісів. 

Серед філій Слобожанського лісового офісу на Харківщині внаслідок бойових дій найбільше постраждали ліси на території Золочівського лісництва Жовтневого лісового господарства та Чугуєво-Бабчанського лісового господарства. Нині через мінну небезпеку там лишаються недоступними понад 28 тисяч га лісу. Загалом же по всій Харківській області близько 170 тисяч га лісу є небезпечними для відвідування через боєприпаси, міни та інші вибухонебезпечні предмети.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться