Сьогодні о п’ятій ранку ворог намагався прорвати лінію оборони на Харківщині

Збройні Сили України захищають наші позиції на Харківщині

Протягом цієї доби на Вовчанському напрямку ворог здійснював авіаудари із застосуванням керованих авіаційних бомб (КАБ).  З початком ночі російські окупанти посилили вогневий тиск на передній край нашої оборони за підтримки артилерії. Про це повідомили в Міністерстві оборни України.

"Приблизно о 5 ранку відбулася спроба прориву противником нашої лінії оборони під прикриттям бронетехніки.

Станом на зараз ці атаки відбито, тривають бої різної інтенсивності.

Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи. Збройні Сили України продовжують стримувати наступ ворога.

Дякуємо кожному солдату, сержанту та офіцеру, які проявляють необхідні стійкість та хоробрість для захисту наших позицій", – написали в Міністерстві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Сьогодні вночі російська армія завдала удару по житлових будинках у Харкові. Сталися сильні пожежі. Попередньо пошкоджено 12 приватних житлових будинків.

Постраждали дві людини: дитина 11 років та жінка 72 років - гостра реакція на стрес.

Всюди – виключно цивільна інфраструктура та житловий район. Деталі та фото обстрілів – за посиланням.

Читайте також: У ХОВА закликали до децентралізації енергосистеми та розповіли, чого не вистачає

У Києві відбулося засідання другого Міжнародного саміту міст і регіонів, на якому виступали голова Харківської ОВА Олег Синєгубов та мер Харкова Ігор Терехов, інформує портал "Коментарі".

Олег Синєгубов повідомив, яка наразі є ситуація з енергосистемою області та зазначив, що із 2022 року армія рф пошкодила або знищила 660 об'єктів електропостачання. Лише завдяки героїзму наших енергетиків вдається хоч частково відновлювати знищене.

"Які рішення ми бачимо? Окрім відновлення генеруючих підприємств, на що потрібен час та великий ресурс, — це децентралізація енергосистеми. Постійно ведемо перемовини з іноземними партнерами, забезпечення новим обладнанням потрібне вже зараз, адже до нового опалювального сезону залишається не так багато часу. Лише для відновлення одного із зруйнованих об’єктів необхідні більше 190 млн грн", – наголосив очільник області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться