На Харківщині зникли волонтери: є підозра, що з ними сталося

Росіяни у Вовчанську вже полюють на волонтерів та розстрілюють цивільних

Днями, поки точилися бої за місто, двоє волонтерів на власній машині поїхали до Вовчанська, щоби евакуювати звідти місцеву родину. Але до адреси вони так і не доїхали – зникли. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергія Болвінова.

"Ми вже розслідуємо цю справу, та на жаль, за попередньою інформацією та даними від свідків, хлопців розстріляли російські військові. Один з них, ймовірно, поранений, другий – не вижив.

Свідок у цій справі – також став жертвою російських воєнних злочинців. 19-річний парубок приїхав до Вовчанська на допомогу бабусі, хотів вивезти рідних. Поки збирали речі, до будинку увірвалися озброєні російські військові, хлопця роздягли та кинули до підвалу. Він намагався тікати - тоді по ньому відкрили вогонь. Дивом вцілів, росіяни погрожували його вбити та знову зачинили. Звільнитися він зміг лише вночі, після того, як військові пішли з будинку.

І хлопець, і його бабуся вже в безпеці, їх евакуювали", – розповів головний слідчий області.

Як повідомив очільник Вовчанської МВА Тамаз Гамбарашвілі, вони без координації з місцевою владою та правоохоронцями виїхали на евакуацію в місто та зникли.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові назвали вартість виїзду військовозобов’язаних за кордон – дані прокуратури

За даними слідства, офіційно ніде не працюючий харків’янин розробив план незаконного збагачення. Чоловік підшукував військовозобов’язаних осіб, які мали бажання виїхати за кордон, і пропонував їм свої "послуги". Ділок зазначав, що може повпливати на співробітників однієї з харківських міських клінічних багатопрофільних лікарень та обіцяв посприяти у видачі документів, які дають право безперешкодно перетинати державний кордон України.

Читайте також: Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україні необхідні два ЗРК Patriot для захисту Харківщини. Як повідомляє Укрінформ, про це глава держава заявив під час зустрічі з державним секретарем Сполучених Штатів Ентоні Блінкеном, інформує портал "Коментарі".

Що це дасть – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться