Окупанти беруть людей у полон у Вовчанську та розстрілюють – Ігор Клименко

Чоловік відмовився виконувати команди загарбників і був вбитий

У північній частині Вовчанська, де йдуть активні бойові дії, російські військові беруть цивільних мешканців у полон. До сьогоднішнього дня на тій ділянці також тривала евакуація – Національна поліція України не припиняла вивозити людей попри всі загрози та під обстрілами. Про це повідомив Міністр МВС Ігор Клименко, інформує портал "Коментарі".

"Станом на зараз, за оперативною інформацією, російські військові, які намагалися закріпитись у місті, не дозволяли місцевим мешканцям евакуйовуватися: людей почали викрадати та зганяти до підвалів.

Відомо про перші розстріли цивільних російськими військовими. Зокрема, один із мешканців Вовчанську намагався втекти пішки, відмовився виконувати команди загарбників – росіяни його вбили", – зазначив Клименко.

Слідчі Національної поліції України у Харківської області розпочали кримінальне провадження за фактами порушення правил та звичаїв війни.

Евакуаційні групи Національної поліції України продовжують працювати у Вовчанську попри інтенсивні бойові зіткнення та намагаються забезпечити подальшу евакуацію людей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині можна отримати продуктову допомогу та розкладачки

Завтра, 17 травня у громаді на Харківщині планується видача непродовольчої гуманітарної допомоги ( розкладачки), а також продуктової допомоги. Де саме – читайте за посиланням.

Читайте також: На Харківщині виявили "зуби дракона", покинуті без діла – у ХОВА пояснили

Олег Синєгубов дав пояснення щодо встановлення тетраедрів на лінії фронту

Нагадаємо, що першим такі фото виставив проєкт DeepState, коментуючи, що ці "зуби дракона" виявили під Липцями.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться