Росіяни поранили очільника Вовчанської громади, медиків та водіїв

Окупанти обстріляли касетними боєприпасами село на Харківщині

Окупанти завдали ударів касетними боєприпасами по селу Вовчанської громади. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

"Посеред білого дня, коли від обстрілів рятуються десятки людей, працюють волонтери та цивільні екстрені служби. 

Пʼятеро людей постраждали - двоє медиків, двоє водіїв, зазнав поранень начальник Вовчанської міської військової адміністрації", – зазначив голова ХОВА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині можна отримати продуктову допомогу та розкладачки

Завтра, 17 травня у громаді на Харківщині планується видача непродовольчої гуманітарної допомоги ( розкладачки), а також продуктової допомоги. Де саме – читайте за посиланням.

Читайте також: На Харківщині виявили "зуби дракона", покинуті без діла – у ХОВА пояснили

Олег Синєгубов дав пояснення щодо встановлення тетраедрів на лінії фронту

Нагадаємо, що першим такі фото виставив проєкт DeepState, коментуючи, що ці "зуби дракона" виявили під Липцями.

На фото, що розповсюджують в мережах, зображені залишки матеріалів, які на прохання однієї з бригад вивіз підрядник для подальшого встановлення. Важливо: ті залишки — це 0,4% від загальної виконаної роботи з огороджень такого типу. Тобто це далеко не стратегічна кількість тетраедрів, яка б "за словами деяких блогерів" могла б взагалі теоретично вплинути на хід бойових дій", – зазначив голова ХОВА.

"Окремо зроблю акцент на походженні всіх цих інформаційних вкидів, які розпочалися рівно в день наступу окупаційних військ на Вовчанськ. Ще з минулого тижня тиражувалися різні повідомлення: то про відсутність влади в області, то про захоплення Вовчанська, то про нібито ремонти доріг на Вовчанськ за майже 400 млн грн, то про відсутність фортифікацій і так далі.

Всі ці матеріали виходили в приблизно однаковий час, з однаковими заголовками. Це ІПСО, яке спрямоване на дискредитацію військових, влади, поширення хаосу та ворожнечі між українцями. Це умисно спрямовані хвилі, які подекуди підтримують ЗМІ", – підкреслив очільник області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться