Водієві тролейбуса ампутували ноги через обстріл Харкова (ОНОВЛЕНО)

Про наслідки ворожих авіаударів по Харкову розповіли у прокуратурі

22 травня близько 13:50 зс рф завдали авіаудари по Харкову. Російська армія вдарила по місту двома УМПБ Д30-СН. Удари були завдані з території бєлгородської області рф. Про це повідомив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, інформує портал "Коментарі".

У Шевченківському районі зафіксовано влучання біля входу у кафе. Пошкоджено автомобілі, житлові будинки, автомийку, магазини тощо. Наразі відомо про десятьох постраждалих, медики надають їм допомогу. Один з поранених — водій тролейбуса — перебуває у тяжкому стані. Під час вибуху він був біля епіцентру влучання. Потерпілому ампутовано дві ніжніх кінцівки.

У Холодногірському районі внаслідок ворожого авіаудару зруйновано цивільне підприємство.

На місці працюють прокурори та слідчі поліції з метою фіксації воєнних злочинів.

Розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 КК України.

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що під час обстрілу тролейбус був без пасажирів. Також уламок пройшов через лобове скло трамваю. Жінка-водій у цей час вийшла з транспорту.

"У багатоповерхівці поряд майже повністю вилетіли вікна.

На місці працюють усі служби", – зазначив мер.

ОНОВЛЕНО: Медикам вдалося зберегти одну ногу водія тролейбуса Юрія Орла, який сьогодні потрапив під удар РФ, іншу ногу довелося ампутувати, повідомив міський голова Ігор Терехов. Він зазначив, що Юрія прооперували, він у реанімації в стабільному стані.

Читайте також: У Харківському університеті попрощалися з викладачем

18 травня пішов з життя доцент кафедри теоретичної та прикладної інформатики факультету математики і інформатики Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Григорій Курінний. Про це повідомила пресслужба університету, інформує портал "Коментарі".

Григорій Чарльзович був математиком, висококваліфікованим фахівцем у галузі алгебри та математичної логіки й неординарною людиною. Про життєвий шлях та фото – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться