Окупанти втрачають безліч техніки та особового складу на Харківщині

Тим не менш, російська армія не полишає спроб проривати позиції Сил оборони

Попри спроби окупантів атакувати наші позиції за активної підтримки авіації, на Харківському напрямку ситуація стабільна та знаходиться під контролем. Українські Сили оборони тримають захист, проводять контрзаходи та завдають ворогу відчутних втрат. Про це у ранковому зведенні повідомив начальник Харківського гарнізону генерал Сергій Мельник, інформує портал "Коментарі".

Зокрема, протягом доби росіяни залишились без двох танків, двох гармат, системи залпового вогню, автомобільної та спецтехніки.

Тривають бої.

"На Куп’янському напрямку протягом доби російські війська понад 20 разів вступали в бойові зіткнення з нашими оборонцями. У підсумку близько сотні окупантів отримали поранення та були знищені. Також демілітаризовано бліндаж, два склади з БК, близько 70 одиниць озброєння та техніки", – зазначив Сергій Мельник.

Протягом доби російські терористи продовжили вчиняти воєнні злочини, обстрілюючи цивільних мешканців нашого та інших регіонів України.

Зокрема, учора о 10:40 ворог завдав масованого ракетного удару по Харкову, використавши для цього ракети до ЗРК С-300. Внаслідок атаки, семеро людей загинули, а 21 отримали поранення.

Також ввечері, о 22:58, терористи атакували місто з авіації, вчергове випустивши по харків’янам керований боєприпас УМПБ Д-30. На щастя, ніхто не постраждав.

Ще один ракетний удар прийшовся по місту Люботин. Внаслідок влучання двох ракет до ЗРК С-300 постраждало 11 цивільних мешканців. Пошкоджень зазнали майже три десятки цивільних будівель.

Також під ударом авіації перебували Вовчанськ, Липці, Дергачі, Рідкодуб, Золочів та Приколотне. Загинув 65-річний мешканець Рідкодубу. Вісім людей постраждало у Дергачах, двоє у Золочеві та одна у селі Приколотне.

11-річний хлопець зазнав поранень у селі Рясне. Ворог атакував дитину безпілотником.

Під обстрілами також перебували Черкаські та Руські Тишки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться