Окупанти обстріляли Харків: є загиблі та поранені (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Є влучання у будівельний гіпермаркет на Салтівці

У Харкові близько 16 години пролунали вибухи. Пізніше мер Харкова Ігор Терехов повідомив про приліт у спальному районі міста, у щільній цивільній забудові. Усі відповідні служби працюють на місці влучання.

Влучання сталося у будівельний гіпермаркет у Салтівському районі міста. Мер Терехов станом на 16:32 повідомив про двох загиблих.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов станом на 16:45: "Два російських КАБа влучили в будівельний гіпермаркет у Харкові.

За оновленими даними, двоє людей загинули.

Виникла пожежа на 15 000 квадратних метрів".

На місці дуже велика пожежа та задимлення.

Ігор Терехов о 16:48: "Маємо велику кількість людей, зниклих без весті. Багато поранених. Судячи зі всього, удар наносився саме по торгівельному центру, де знаходилося багато людей - це чистий тероризм".

Олег Синєгубов о 16:54: "Кількість постраждалих збільшилася до 11 осіб".

Через удар по будівельному гіпермаркету може почати вигорати фарба і інша хімія.

Всім харків'янам, які поруч з місцем пожежі, краще позакривати вікна і позабирати дітей з вулиці.

О 16:59 - вибухи у Харкові.

Начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник о 17:01: "Мешканці міста Харків та Харківської області перебувайте в укриттях - пуски ворожих ракет".

Мер Терехов журналістам сказав, що у середині гіпермаркету може бути до 200 людей. Також за словами керівника гіпермаркету, близько 15 працівників не виходять на зв'язок.

Ігор Терехов о 17:13: "Ще один удар щойно прийшовся по Центральному парку. Інформація щодо постраждалих та руйнувань уточнюється".

Президент України Володимир Зеленський опублікував відео жахливої пожежі внаслідок прильотів авіабомб по гіпермаркету у Харкові:

"Росія нанесла черговий жорстокий удар по нашому Харкову – по будівельному гіпермаркету – у суботу, просто посеред дня. Станом на зараз відомо, що в гіпермаркеті могли перебувати понад 200 людей. Усі служби вже на місці надають допомогу – рятують людей і ліквідовують пожежу, яка повністю охопила приміщення, 10 тис. кв. м. Відомо про загиблих і поранених.

Якби Україна мала достатньо засобів ППО та сучасної бойової авіації, такі російські удари стали б просто неможливими. І саме тому ми звертаємося до всіх лідерів, до всіх держав: нам потрібне значне посилення протиповітряної оборони і достатньо можливостей знищувати російських терористів. Завдання, яке потрібно виконати і можливо виконати тільки спільно зі світом. Щодня ми закликаємо світ: дайте нам ППО, врятуйте людей. Кожне неприйняте рішення про підтримку – це втрата наших людей".

Олег Синєгубов о 17:22: "Оновлена інформація щодо обстрілу будівельного гіпермаркета в Харкові серед білого дня.

Зафіксовано влучання 2 КАБів.

2 людей загинули.

24 людини травмовані.

У середині могли перебувати кілька сотень людей.

Профільні служби на місці. Усім постраждалим надається допомога. Інформація оновлюється.

Жодного військового об‘єкта поряд!"

Ігор Клименко,міністр МВС о 17:24: "Рятувальники борються з вогнем у будівельному гіпермаркеті Харкова. Горять понад 10 тисяч квадратних метрів: росія свідомо вдарила по цивільному обʼєкту в розпал вихідного дня.

Станом на зараз відомо про 2-х загиблих та 24 постраждалих людей.

За отриманою інформацією, у будівлі перебувало понад 200 людей. Наразі відсутній звʼязок щонайменше з 15 людьми.

Гасіння ускладнюється наявністю значної кількості легкозаймистих матеріалів та можливому подальшому розповсюдженню пожежі на розташовані поруч складські приміщення. Разом з тим постійно існує загроза повторних ворожих обстрілів.

Працюємо. Рятуємо".


Ігор Терехов о 19:10: "Вибух у Харкові. Попередньо - центральні райони".

Ігор Терехов о 19:15: "Попередньо - район щільної житлової забудови. Щодо руйнувань та постраждалих - інформація уточнюється".

Олег Синєгубов о 19:26: "Внаслідок удару по центральній частині Харкова троє людей поранені".

Інформація оновлюється.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться