Обстріл житлових будинків у Харкові: є загиблі та поранені (ОНОВЛЕНО)

Окупанти продовжують тероризувати харків’ян

Близько опівночі ворог завдав ракетних ударів по Харкову. Окупанти влучили в пʼятиповерховий житловий будинок. Виникла пожежа. Люди опинилися під завалами.

За даними поліції Харківщини, військові рф завдали удари кількома ракетами по Новобаварському району міста. Одна з ракет влучила в житловий будинок. На місці працюють всі екстрені служби.

Росіяни здійснили обстріл житлового масиву близько опівночі. Харків’яни чули щонайменше п’ять вибухів, які сталися в одному районі.

Внаслідок влучання ворожого боєприпасу в багатоповерховий житловий будинок загинули чоловік та жінка. Їхні особи встановлюються. Повністю знищено 4-й та 5-й поверхи одного з підʼїздів. Постраждали 23 людини, з них 12-річні хлопчик та дівчинка.

Ще один боєприпас влучив в землю на територію цивільного виробничого підприємства. Внаслідок обстрілу загинув охоронець 1959 року народження. Пошкоджені виробничі приміщення.

За словами начальника ГУНП в Харківській області Володимира Тимошка, ворог застосував тактику подвійних ударів, щоб завдати найбільше шкоди. За даними міського голови Ігоря Терехова, серед постраждалих – медичний працівник та поліцейська, які прибули на місце вибуху.

Під завалами можуть знаходитися люди. Аварійно-рятувальні роботи на місці зруйнованого житлового будинку тривають.

ОНОВЛЕНО: інформація станом на ранок від ДСНС:

Сьогодні вночі ворог завдав масованих ракетних ударів по місту Харкову. Від вибухів постраждали житлові будинки, надвірні забудови, транспортні засоби, приватні підприємства та об'єкти торгівлі.

За різними адресами сталися руйнації та пожежі житлових будівель, інших об'єктів цивільної інфраструктури, а також згорання хвойної підстилки соснового бору.

Виникло 5 осередків займання за різними адресами на загальній площі біля 1200 кв.м.

Одна з ракет поцілила у п'ятиповерховий житловий будинок, в наслідок чого, були повністю зруйновані конструкції з 3-го по 5-й поверхи одного з його під'їздів. Сталася пожежа на площі 80 кв.м. З напівзруйнованого будинку ДСНСники врятували 6 людей, з них 1 дитину.

Загалом в результаті ракетного удару по Харкову загинуло 3 особи, ще щонайменше 24 людини постраждало.

Аварійно-пошукові роботи на місці зруйнованого житлового будинку тривають.

ОНОВЛЕНО о 08:12: Ігор Терехов повідомив, що під завалами ще можуть знаходитися до пʼяти людей.

Олег Синєгубов о 08:17: "На жаль, у зруйнованому будинку виявили ще одне тіло загиблого.

На цю хвилину - четверо загиблих".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться