Ворожі війська мають намір піти ще на один населений пункт Харківщини – DeepState

Ворог наростив ударний кулак для наступу на Борову

На ділянці від Райгородки до Нововодяного окупанти наростили до 10 000 чоловік особового складу та близько 450 ОВТ, з яких 200 артсистем. Мета очевидна — спроба повторити минулорічний наступ на Борову. Про це йдеться в аналітиці проєкту DeepState, інформує портал "Коментарі".

Проти ворога протяжну оборонну лінію на напрямку наразі утримує 3 ОШБр. Проте, сили залишаються неспівмірними, окупанти переважають кількістю, застосовують додаткові підрозділи й ведуть інтенсивні штурмові дії вздовж усіє смуги наступу.

"Кацапи розгорнули сили 20-ї армії у вигляді 3 та 144 дивізій, які представлені 236 артилерійською бригадою та 11 полками: 7 мотострілецьких, 2 танкових та 2 артилерійських. Окрім того, залучено найманців з нерегулярних армійських підрозділів. Серед них відомо про присутність "шторм v", "чорна мамба", "фіксики" та "чвк патріот". Для підтримки порядку прибув підрозділ БАРС-14.

Останні три тижні ворог проводить підготовчі заходи у вигляді прощупування слабких місць в обороні ЗСУ. Відбуваються безперервні штурми позицій 3 Окремої штурмової бригади. Ворог втрачає особовий склад, але щотижня прибуває від 2 до 4 сотень свіжомобілізованих кацапів. Цього вистачає як для поповнення, так і для нарощення угрупування. Поки що тактика "м'ясних штурмів" не дала суттєвого результату лише за рахунок того, що на ділянці перебуває сильна бригада. Але наголошуємо, що сили далеко не рівні", – зазначають в DeepState.

За наявною інформацією, противник планує повторити минулорічну стратегію з виходом спочатку на лінію Надія-Новоєгорівка, а потім вже на Першотравневе-Чернещина.

"Виходячи з даної ситуації, важливо не повторити минулорічних помилок, так як рівень управління військами у кацапів дещо виріс. Викликає занепокоєння й наявність значного числа найманців, яких в основному використовують для штурмових, а не оборонних дій", – йдеться у повідомленні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Близько 50 тисяч людей без світла та складна робота бізнесу – у ХОВА розповіли про актуальну обстановку

Наразі через дії ворога близько 50 тисячі жителів області без електропостачання. Про це в етері національного телемарафону повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Як ускладнюється робота для бізнесу в Харківській області – читайте за посиланням.

Читайте також: На Харківщині затримують десятки людей



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться