Окупанти скинули чотири авіабомби на Харків: є загиблі та постраждалі (ФОТО)

Кількість поранених збільшилася до 38 людей

Сьогодні, 22 червня близько 15:10 зс рф завдали авіаудари по Харкову. Російська армія вдарила по місту чотирма УМПБ Д30-СН. За попередніми даними, удари були завдані з населеного пункту Строїтель Бєлгородської області рф. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію керівника Харківської обласної прокуратури Олександра Фільчакова.

Зафіксовано влучання трьох боєприпасів по території підприємства у Холодногірському районі м. Харкова.

Також одне влучання прийшлося по житловому пʼятиповерховому будинку в Основʼянському районі міста.

Станом на зараз відомо про трьох загиблих. Ще 38 людей отримали поранення, серед них дві дівчинки 12 та 13 років.

Як повідомив в ефірі національного телемарафону міський голова Ігор Терехов, внаслідок цих атак загинуло троє людей.

"Одне з влучань сталося біля житлового будинку. Маємо дуже серйозні руйнації. На місці тривають рятувальні роботи, бо під завалами ще можуть бути люди. Тут знаходиться одна з основних автомагістралей міста, поруч розташований автовокзал, який також зазнав пошкоджень. Тут завжди дуже багато людей. Серед загиблих - жінка, яка виходила з тролейбусу на зупинці", - розповів мер.

Ігор Терехов зазначив, що після проведення рятувальних робіт необхідно обвалити два поверхи, а також повністю замінити зруйновану покрівлю. Житло в гуртожитках нададуть усім людям, які цього потребують.

Крім того, ще три керовані авіабомби влучили по виробничому підприємству в іншому районі Харкова.

За даними очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова, медики борються за життя чотирьох пацієнтів - двох жінок та двох чоловіків, які перебувають у важкому стані.

Як повідомив міністр МВС Ігор Клименко, з перших хвилин на місцях влучань за різними адресами працювали понад 250 рятувальників та поліцейських. Комунальники та волонтери допомагають розбирати завали, надавати допомогу потерпілим.

Фахівці СКП "Харківзеленбуд" допомагають усувати наслідки ворожого прильоту в Основ'янському районі. Зокрема, комунальники розпилюють пошкоджені дерева і допомагають іншим службам дістатися до вибитих вікон. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться