Двоє "фанатів" Путіна з Харківщини отримали повістки до суду

СБУ та поліція викрили двох прихильників "руського миру" у Харківській області

У Харкові та Чугуївському районі викрито двох чоловіків, які відкрито підтримували дії російської армії в Україні. Обвинувальні акти щодо них вже передані до суду. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

38-річний харків'янин, "фанат" "руського миру"

Перший обвинувачений – 38-річний мешканець Харкова, який вже мав проблеми із законом через крадіжки. Чоловік не приховував своїх проросійських поглядів і відкрито пропагував їх серед оточуючих. Інцидент стався біля одного з кіосків на проспекті Гагаріна, де він намагався переконати людей, що під російською владою життя буде кращим, повторюючи поширені тези кремлівської пропаганди.

Свідки його висловлювань звернулися до правоохоронних органів, і чоловіка було затримано. Під час слідства він не заперечував своїх слів, а навпаки, підтвердив свою підтримку діям РФ. 

picture

59-річний колаборант з окупованого села

Другий обвинувачений – 59-річний мешканець села Нова Гнилиця Чугуївського району. Навіть попри те, що його село регулярно обстрілювалося російськими військами, чоловік радів приходу окупантів, відкрито висловлював їм свою подяку за "звільнення" та намагався переконати односельців, що обстріли мирного населення здійснюються українською армією.

Місцеві мешканці повідомили про дії чоловіка до правоохоронних органів. Під час слідства було зібрано достатньо доказів його колабораційної діяльності, зокрема свідчення очевидців та записи його розмов з окупантами.

picture

"Викриття протиправної діяльності проводилось спільно з територіальними підрозділами ГУНП в Харківській області, а також співробітниками Управління СБУ в Харківській області”, - йдеться в повідомленні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться