Наступ окупантів: що загрожує Харкову

Чи достатньо в окупантів сил та ресурсів для наступу

Загрози для жителів Харкова з півночі зараз немає. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" поінформував начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо, пишуть "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію “Укрінформ”.

Так він відповів на питання про те, що росіяни можуть спробувати зробити відволікаючий маневр - наступ із Бєлгорода на Харків, щоб відтягнути частину військ з Куп'янського напрямку.

За словами Володимира Фітьо, кількість російських військ, які знаходяться на північному кордоні, відстежується. Він зазначив: “Зараз війна триває у, скажімо так, в онлайні, і зробити якесь приховане переміщення сил і засобів для обох сторін фактично неможливо. Тому, крім того всього, на північному кордоні здійснюється укріплення, відповідно, є теж сили і засоби, проводиться інженерне обладнання кордону. Тому наразі для харків'ян загрози з півночі немає", - запевнив Володимир Фітьо.

При цьому він зазначив, що активні бойові дії у смузі відповідальності "Хортиця" розпочалися ще на початку жовтня - тобто вже чотири місяці окупанти активно наступають на цьому напрямку. При цьому він уточнив, що якихось успіхів у них немає. “І ресурсів для продовження цих наступальних дій теж вже починає бракувати, бо є дуже велика кількість втраченої техніки і велика кількість людських втрат", - поінформував Фітьо.

Він акцентував на тому, що та мобілізація, яка зараз відбувається у рф, і набір на контрактну військову службу - попередньо, перекриває саме ту кількість людей, які були вбиті та поранені саме під час активних наступальних дій росіян.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про ситуацію в Харківській області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться