Окупанти мають просування на Харківщині та обстрілюють самі себе – ISW

Майже щоденно ворог має деякі успіхи на Харківщині

14 та 15 серпня російські війська продовжили наземні атаки вздовж державного кордону з Білгородською областю на північний захід від Харкова в районі Сотницького Козачка. Про це в ранковому зведенні повідомили аналітики Інституту вивчення війни, інформує портал "Коментарі".

Російські війська продовжили наземні атаки в районі Липців та Глибокого та в районі Стариці та Вовчанська 14 та 15 серпня.

"Російські блогери стверджували, що російські війська просунулися на захід від Глибокого і біля Лук'янців 15 серпня, але ISW не виявив підтвердження цих заяв. Представник ОТУ "Харків" полковник Віталій Саранцев заявив 15 серпня, що інтенсивне покриття українськими засобами радіоелектронної боротьби (РЕБ) на півночі Харківської області змушує невеликі російські штурмові групи покладатися на дротові з'єднання для зв'язку і що сприяє поганому російському зв'язку для бойової координації. Саранцев додав, що поганий російський зв'язок на півночі Харківської області спричинив інциденти з "дружнім вогнем", під час яких російські артилерійські підрозділи обстрілювали російські позиції", – пишуть в ISW.

Крім того, російські війська продовжили наземні атаки вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 15 серпня, але підтверджених змін лінії фронту не було, пишуть в Інституті вивчення війни.

Проте аналітики проекту DeepState оновили карту бойових дій, у пояснювальній записці до якої повідомили про просування ворога в районі Піщаного.

За даними Генштабу ЗСУ станом на 08:00 16 серпня, агресор наносив авіаудари в районах населених пунктів, зокрема, Приколотне, Сіньківка, Куп'янськ-Вузловий Харківській області.

На Харківському напрямку йшли сім боїв поблизу Липців, Стариці та Вовчанська.

На Куп'янському напрямку сталося 16 бойових зіткнень. Сили оборони відбивали штурмові дії біля Сіньківки, Глушківки, Колесниківки, Андріївки, Кругляківки, Стельмахівки та Берестового.

Офіційно про успіхи однієї чи іншої сторони не повідомляється.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться