Просування окупантів та наступ в бік Лозової: що робиться на Харківщині

У Генштабі повідомили про нові атаки ворога

Російські війська нещодавно просунулися в районі Куп'янська і Сватового на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються, вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 19 серпня. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на зведення Інституту вивчення війни за 19 серпня.

Геолокаційні кадри, опубліковані 18 і 19 серпня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися на південний захід від Новоселівського (південний схід від Куп'янська) та на південний захід від Андріївки (на захід від Сватового).

"Російські блогери стверджували, що російські війська також просунулися в районі Табаївки, Піщаного (обидва на південний схід від Куп'янська) і Макіївки (на північний захід від Кремінної), але ISW не виявив підтвердження цим заявам", – зазначили у ISW.

Повідомляється, що російські сили просунулися на північ від Харкова. Російський блогер заявив 18 серпня, що російські сили просунулися на південь від Глибокого (на північ від Харкова), але ISW також не виявив підтвердження цієї заяви.

picture

За даними Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби на фронті зафіксовано 158 бойових зіткнень. Понад третина з них припадає на Покровський напрямок.

Противник завдавав авіаційних ударів, зокрема у районах населених пунктів Порозок, Хотінь, Обухівка, Липці, Куп’янськ-Вузловий, Копанки, Сергіївка, Курдюмівка, Торецьк, Щербинівка, Неліпівка, Дачне, Олександропіль, Макарівка, Шахтарське, Темирівка, Гуляйполе, П’ятихатки, Новоданилівка та Ольгівка.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні та штурмові дії, загалом відбулося п’ять ініційованих ним бойових зіткнень. Бої точилися в районах населених пунктів Липці та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу добігла чотирнадцяти. Сили оборони відбивали атаки ворога в районах Глушківки,  Стельмахівки, Кругляківки, Синьківки, Андріївки та у бік Лозової.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти мають просування на Харківщині – DeepState



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться