Окупанти заблоковані на заводі у Вовчанську та знизили інтенсивність боїв на Харківщині

На інших напрямках ворог підтягує свої резерви

Обмежені позиційні бої тривали на півночі Харківської області 21 серпня, але підтверджених змін лінії фронту не було. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на аналітику Інституту вивчення війни.

"Представник Харківської групи військ України полковник Віталій Саранцев зазначив, що російські війська скоротили використання тактичної авіації, націленої на Харківську область, щоб віддати пріоритет авіаударам в інших районах проведення воєнних дій та Курській області. Саранцев також повідомив, що контингент російських військ залишається заблокованим на Вовчанському агрегатному заводі у Вовчанську, але вони не можуть атакувати вихід із заводу, оскільки українські війська контролюють усі логістичні шляхи на завод та з нього", – пишуть в ISW.

picture

Аналітики проєкту DeepState учора повідомили про зниження інтенсивності боїв на деяких ділянках фронту, зокрема, на Харківщині.

"Бійці 77 бригади ділилися тим, що в районі Стельмахівки дуже впала інтенсивність боїв останнім часом. Хоча складною залишається ситуація в районі н.п. Піщане.

Північні кордони Харківщини/Бєлгород. Поставлена задача в цьому районі московитами не виконана, але ще на початку заходу на Харківщину вони зібрали там досить потужне угрупування, а перед початком операції на Курщині кацапи підтягнули туди резерви, що активно обговорювалося в медіа та повідомляв голова Харківської ВЦА. Це найближчий район звідки противник може і перетягнув певні сили на Курщину, щоб оперативно відреагувати на ситуацію, яка склалася", – зазначають в DeepState.

За даними Генштабу ЗСУ, загалом, протягом минулої доби зафіксовано 134 бойових зіткнення.

Агресор завдавав авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Куп’янськ-Вузловий Харківської області.

На Харківському напрямку відбулося шість бойових зіткнень в районах населених пунктів Вовчанськ та Липці.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 16 ворожих атак. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Петропавлівки, Синьківки, Стельмахівки, Берестового та в районі Андріївки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться