Харківській військові спростовують фейки російських пропагандистів

Окупанти намагаються посіяти розбрат та виправдати свої злочини в Україні

Оперативно-тактичне угрупування (ОТУ) "Харків" повідомило про декілька фейків російських пропагандистів щодо дій українських Сил оборони на Харківщині, інформує портал "Коментарі".

В одному випадку пропагандисти рф звинувачують Збройні Сили України у обстрілах прикордонних населених пунктів, цього разу – Харківщини.

picture

нову, як і у 2014 році, навмисно наголошується на тому, що це нібито роблять військовослужбовці із західних регіонів України. Таким чином, прагнучи посіяти розбрат між українцями, російські пропагандисти вдаються до старих примітивних прийомів.

Мета таких маніпуляцій очевидна: відвернути увагу від власних злочинів, зневірити українців у власних силах та дестабілізувати ситуацію в регіоні. Однак, росіяни забувають одну важливу річ: українці вже пройшли через це все. Ми пам’ятаємо, як російські війська обстрілювали мирні міста Донбасу, розпалюючи ворожнечу всередині українського суспільства", – зазначають в ОТУ "Харків".

Також російська пропаганда активно поширює дезінформацію про нібито перевезення паливно-мастильних матеріалів пасажирським транспортом в Україні. Метою поширення таких повідомлень є створення інформаційного підґрунтя для виправдання подальших злочинних дій російських терористів, зокрема, можливих обстрілів залізничної інфраструктури.

picture

"Світова спільнота, міжнародні правові організації повинні звернути увагу на підготовку чергового злочину росії проти України та вжити відповідних заходів для його попередження.

Закликаємо всіх бути уважними та не нехтувати сигналами повітряної тривоги!" – наголосили українські військові.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти створюють велику добровольчу бригаду на трьох напрямках фронту – ОТУ "Харків"



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться