Окупанти мають успіх на Харківщині – ISW

Аналітики ISW повідомляють про просування окупантів на Харківщині

Російські війська нещодавно просунулися на північний схід від Куп'янська і, як повідомляється, захопили Сіньківку на тлі боїв, що продовжуються, уздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 29 серпня. Геолокаційні кадри, опубліковані 29 серпня, вказують на те, що російські війська просунулися до центральної Сіньківки. Про це у ранковому зведенні за 29 серпня повідомили в Інституті вивчення війни (ISW), інформує портал "Коментарі".

"Російські джерела стверджували, що російські війська захопили Сіньківку, а Міністерство оборони росії стверджувало, що російські війська захопили Стельмахівку. Пов'язаний із Кремлем російський блогер також стверджував, що російські війська просунулися на південний схід від Куп'янська в районі Піщаного та Табаївки. Однак ISW не виявив підтвердження цих заяв", – наголошують в Інституті вивчення війни.

За даними Генерального штабу ЗСУ, минулої доби противник завдавав авіаційних ударів у районах населених пунктів Загризове, Лиман Перший Харківської області.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні (штурмові) дії, загалом відбулося вісім бойових зіткнень. Бої точилися, зокрема, в районах населених пунктів Липці та Вовчанськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу склала 25. Сили оборони відбивали атаки ворога в районах Синьківки, М’ясожарівки, Степової Новоселівки, Колісниківки та Лозової.

Про успіх однієї чи іншої сторони офіційно не повідомляється.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти вивісили свій прапор на Харківщині – у DeepState пояснили

У Синьківці на Харківщині було зафіксовано нібито прорив окупантів у населений пункт, де ворожі солдати вивісили свій прапор на одній з будівель. Аналітики проєкту DeepState повідомили, що цей факт мав місце бути, але Синьківка все одно знаходиться під контролем Сил Оборони України, інформує портал "Коментарі". "Кацапам дано терміновий наказ — показати успіхи на всіх ділянках фронту. Відповідно у село пробилася група противника, яку банально провтикали. Вони вивісили прапор і зняли відео даного процесу. Чи спробує ворог закріпитися — покаже час", – написали у DeepState.

Фото триколору у Синьківці та мапи – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться