Харків знову атакували чорні «Шахеди»: чим вони небезпечніші за білі

Правоохоронці оглянули місця ворожих влучань безпілотників по цивільному обʼєкту у Харкові

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що вночі 31 січня ворог вчергове обстріляв м. Харків. Задокументовано влучання трьох БПЛА на території Основʼянського району.

Пошкоджено будівлі та приміщення цивільного підприємства, сталась пожежа. Без постраждалих.

Прокурори спільно зі слідчими поліції зібрали докази та зафіксували наслідки збройної агресії російської федерації.

Прокуратура опублікувала фото уламків шахедів, які знову мають чорний окрас, які і ті, якими Харків атакували напередодні.

Ще у листопаді речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що щоб ускладнити роботу української протиповітряної оборони, росія почала застосовувати ударні дрони Shahed чорного кольору.

Використанням безпілотників Shahed-136, які у РФ називають “Герань-2” окупанти хочуть зменшити ефективність роботи українських мобільних вогневих груп ППО, головним завданням яких є протидія російським дронам. Представник ПС ЗСУ заявив, що росіяни покривають “Шахеди” карбоном або перефарбовують їх у чорний колір.

“Зараз (ред. - в листопаді) ми бачимо, що використали карбономатеріал. Карбон, який є поглинаючим матеріалом для радіолокаційного сигналу, і чорний колір – зрозуміло, чому.

Це ускладнить роботу протиповітряної оборони, а саме візуальну прив’язку до цілі мобільних вогневих груп”, – розповів Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться