Наміри ворога щодо Харківщини не змінилися: які об'єкти потрібно захищати

Олег Синєгубов про відновлення та захист об'єктів енергетики

Цього тижня Харківську область відвідав Міністр енергетики України Герман Галущенко. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Очільник відомства перевірив ситуацію в енергосистемі області. За його словами, на сьогодні є відповідні резерви в системі. Вони, в разі необхідності, можуть додатково забезпечити та генерувати електроенергію для потреб споживачів. 

“Відвідали в межах візиту як об'єкти генерації, так і об'єкти розподілу з передачі електроенергії. Ключове для нас – навіть під щоденними обстрілами забезпечити споживачів електроенергією та теплом. Завдяки роботі військової адміністрації, міської влади енергосистема Харкова та області працює стабільно”, – сказав міністр.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов запевнив, що в регіоні опалювальний сезон проходить стало. Очільник області наголосив, що актуальним питанням на Харківщині залишається розмінування критичної інфраструктури.

Олег Синєгубов підкреслив, що ситуацію з відновленням та захистом об’єктів енергетики контролює Президент України. 

“Звичайно, що постійно працюємо з місцевими підприємствами над відновленням. Розуміємо, що ворог не втратив своїх терористичних намірів щодо нашого регіону, тому продовжуємо працювати над захистом об’єктів”, – зауважив начальник Харківської ОВА.

Харківська область постійно потерпає від ворожих обстрілів, які виводять з ладу електромережі. “Увечері зафіксовано артобстріл біля території підстанції ПС 330 кВ на Харківщині. У районі ведуться бойові дії”, - повідомили у Міненерго 4 лютого. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за минулу добу близько 17 населених пунктів Харківщини опинилися під артилерійськими та мінометними обстрілами ворога. Про наслідки прильотів ворожих снарядів читайте за посиланням.

Також напередодні захисників Куп'янська відвідав командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський. Обговорили важливі рішення щодо оборони.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться