Розваги під час окупації: на Харківщині викрили чергового колаборанта

Під час окупації Балаклії місцевий житель вирішив “реалізувати свої амбіції”

Під час тимчасової окупації Харківщини деякі жителі погоджувалися працювати з окупантами. Однак зараз вони повинні понести покарання за свої вчинки. У Прокуратурі Харківської області розповіли про чергового колаборанта, який допомагав росіянам під час окупації, інформують “Коментарі”. 

Колаборанту, який організовував у Балаклії заходи на підтримку окупантів, оголосили підозру. Йому заочно повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України). 

За даними слідства, під час окупації м. Балаклія місцевий житель погодився співпрацювати з представниками рф. Він добровільно обійняв посаду “директора Балаклейского дома культуры”. 

“До повномасштабного вторгнення підозрюваний працював технічним співробітником у будинку культури, але з приходом “руського миру” вирішив реалізувати власні керівні амбіції”, - повідомили у прокуратурі.  

Чоловік організовував культурно-масові заходи, під час яких звучали гасла на підтримку “СВО” та російської федерації. 

 Про один такий розповіли у прокуратурі - 27 серпня 2022 року колаборант організував, забезпечив усією технікою та особисто брав участь в урочистостях з нагоди святкування річниці заснування міста. На заході представники російської “адміністрації” публічно закликали до підтримки окупації Балаклії військами рф. Також у цей день проводився авто-, мото- та велопробіг з використанням символіки рф. 

Зараз колаборант переховується від українського слідства на території держави-агресора. Вирішується питання щодо оголошення його у розшук.  

У разі доведення вини чоловіка, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої. 

Раніше "Коментарі" повідомляли, що викладач харківського вишу співпрацював з росіянами. Яку інформацію він передавав російським кураторам, читайте за посиланням.

Також у Харкові передали до суду справу жителя міста, який на просторах інтернету радів “освобождению Харьковского региона”. Детальніше про ситуацію читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться