Ворог продовжує наступати під Куп’янськом: яка обстановка на Харківщині станом на ранок (ОНОВЛЕНО)

Російська армія не полишає спроб прорвати нашу оборону в Харківській області

За минулу добу на фронті відбулося 84 бойових зіткнення. Вночі ворожі війська запустили по Україні 23 безпілотники типу “Shahed-136/131”. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 16 ударних дронів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

На Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області. Артилерійських та мінометних обстрілів російських окупантів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Уди, Козача Лопань, Лук’янці,  Вовчанськ  Харківської області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито 2 атаки ворога поблизу Синьківки та  Табаївки Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Синьківка, Петропавлівка, Степова Новоселівка, Котлярівка Харківської області.

Начальник Харківського гарнізону генерал Сергій Мельник зазначив, що навіть дві ворожі атаки за добу – це важко, тому що наступальні дії на цьому напрямку ведуться майже щоденно.

"Це, звісно ж, важко. Недооцінювати ворога не треба. Він небезпечний, має і застосовує різні можливості для ураження. Але українські бійці та військово-політичне командування максимально досвідчене, контролює ситуацію і теж може дуже неприємно дивувати окупантів", – написав генерал Мельник.

ОНОВЛЕНО: За даними начальника ХОВА Олега Синєгубова, о 8:00 ворог здійснив артобстріл с. Курилівка Куп'янського району, влучання на територію фермерського господарства. Загинув цивільний 55-річний чоловік, який був працівником ферми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Ворог підтягує на Куп’янський напрямок нові резерви, щоб заповнити втрати, які зараз у є в армії рф. Працюють підрозділи шторм Z та шторм V, які використовують для штурмових наступальних дій, після чого йдуть більш підготовлені окупанти.

Чому на найгарячішому напрямку не може працювати важка техніка та як ведуться бойові дії – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться