Ситуація у Харківській області змінилася: як діють окупанти

У Харківській області знищили щонайменше 3 ворожі дрони

Окупанти продовжують обстрілювати Харківську область - застосовують артилерію, міномети та дрони. Також після кількох днів “тиші”, ворог відновив наступальні дії. Про ситуацію в Харківській області станом на ранок 19 лютого повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

За його словами, протягом доби ударів по місту Харків не зафіксовано. Однак ворожі війська продовжили атаки - під обстрілами опинилися близько 5 населених пунктів області, зокрема: Козача Лопань, Лук‘янці, Гатище, Миколаївка та ін. Окупанти завдали авіаударів по с. Вільхуватка, Петропавлівка, Борова.

О 09:00 ворог вдарив по с. Вільшана  Купʼянського району. Олег Синєгубов зазначив, що інформація щодо руйнувань не надходила.

Об 11:00 внаслідок ворожого обстрілу у с. Борова Ізюмського району пошкоджені дві будівлі нефункціонуючих навчальних закладів, двоповерховий багатоквартирний будинок, приватний будинок, медустанова. Внаслідок обстрілу ніхто не постраждав. 

Також протягом доби противник двічі проводив наступальні дії в районі Табаївки. 

Триває розмінування - на території Харківської області зведені групи вибухотехніків провели розмінування 4,2 га території, знищили 157 вибухонебезпечних предметів.

При цьому, за даними Державної прикордонної служби України, на Харківщині цієї ночі мобільні вогневі групи Бригади Гвардії наступу “Сталевий кордон” під час чергування виявили та знищили три ворожих БПЛА типу Shahed, які направлялись в бік Харкова.

Тим часом Олег Синєгубов повідомив, що мобільні вогневі групи Харківщини протягом доби збили чотири ворожі безпілотники типу Shahed в Чугуївському районі. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що у деяких громадах Харківської області проводять роботи з розмінування та учбові стрільби. Жителів Харківщини просять зберігати спокій. Де гучно у Харківській області, читайте за посиланням

Також нагадаємо, що на Харківщині масштабують реалізацію програми допомоги населенню. Які громади приєднаються до реалізації проєктів, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться