Стали відомі подробиці візиту Володимира Зеленського на Харківщину (ФОТО)

Що відбувається поблизу Куп'янська на Харківщині

Президент України Володимир Зеленський відвідав Харківську область. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію офіційного інтернет-представництва глави держави. 

В ході візиту Володимир Зеленський побував у батальйонному командному пункті 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Бригада виконує бойові завдання з оборони Куп’янська.

Командир бригади підполковник Олексій Трубніков доповів про оперативну ситуацію на відповідній ділянці фронту та взаємодію із суміжними підрозділами Сил оборони. Комбриг також повідомив про досвід застосування дронів різних типів у зоні відповідальності та про особливості боротьби з ворожими дронами за допомогою систем РЕБ.

В ході обговорення ситуації порушили питання забезпечення підрозділів технікою, боєприпасами та інші актуальні потреби воїнів.

Володимир Зеленський поспілкувався з військовими та нагородив захисників, які відзначилися під час захисту незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України.

Глава держави присвоїв звання Героя України та вручив орден “Золота Зірка” полковнику Олегу Апостолу, який із 2008 року служить у Десантно-штурмових військах, а нині командує 95-ю окремою десантно-штурмовою бригадою ЗСУ. 

Володимир Зеленський також вручив відзнаку Президента “Хрест бойових заслуг” полковнику Олександру Луценку.

Крім того, захисники отримали з рук Президента ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та “За мужність” ІІ–ІІІ ступенів.

Частину нагород Президент України передав командирам для вручення за місцем несення служби.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що окупанти відновили наступальні дії в Харківській області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться