Ситуація у Харкові погіршується: окупанти застосовують артилерію та керовані авіабомби

З деокупованих територій Харківщини евакуювали понад 29 тисяч людей

Начальник харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону  розповів про причини оголошення обов'язкової евакуації з деяких громад регіону,  повідомляють "Коментарі. Харків".

За його словами, фіксується збільшення обстрілів прикордонних територій області, ворог застосовує не лише артилерію, а й керовані авіабомби – б'є по цивільним об'єктам.

Олег Синєгубов повідомив, що з вересня 2022 року по сьогодні з деокупованих територій Харківщини евакуювали понад 29 тисяч людей, з них 3637 – діти. Зокрема, з населених пунктів Куп’янського району — 3877 людей, в тому числі 682 дитини.

“Враховуючи безпекову ситуацію, оголосили розширення обов'язкової евакуації з 27 населених пунктів Кіндрашівської та Курилівської громад Куп'янщини. Першочергово закликаємо виїжджати сім'ї з дітьми — всіх людей забезпечуємо тимчасовим житлом, юридичним супроводом і гуманітарною допомогою”, - пояснив начальник Харківської ОВА.

Він запевнив, що всі евакуаційні маршрути ретельно розробляємо спільно з військовими та правоохоронцями, безпека людей – найвищий пріоритет.

Олег Синєгубов наголосив, що проживати у деяких громадах небезпечно, однак люди демонструють там низький рівень евакуації. Це стало причиною оголошення обов'язкового виїзду.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що усіх евакуйованих забезпечують житлом та підтримкою від міжнародних гуманітарних організацій. “Закликаємо мешканців громад відповідально поставитися до власного життя та життя своїх дітей. Охочі евакуюватися можуть цілодобово телефонувати за номером 0-800-33-92-91”, - наголосили у Харківській ОВА.

В яких населених пунктах оголосили обов'язкову евакуацію, читайте тут.




Джерело: https://t.me/synegubov/8055
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться