Наступ на Харківщині: що намагаються захопити окупанти та чи підуть на Харків

Які населені пункти намагаються захопити війська рф

Російські війська відновили наступальні дії на різних ділянках фронту. У Генштабі ЗСУ повідомляють також про відновлення наступальних дій на Харківщині. Про ймовірні наміри окупантів та загрози для Харкова розповідають “Коментарі”. 

Начальник пресслужби ОСУВ “Хортиця” Ілля Євлаш в ефірі телемарафону “Єдині новини” заявив, що росіяни намагаються активізувати свої зусилля поблизу річки “Чорний Жеребець” (притока р. Сіверського Дінця) та перекидають туди свої резерви.

“Загалом противник намагається активізувати свої зусилля поблизу річки “Чорний Жеребець”, зараз туди перекидає свої резерви, аби поблизу населеного пункту Терни - так званий Торський виступ - зайняти оборону та вийти на цей бар’єрний рубіж для подальшого розвитку наступу. Однак наші оборонці тримають активно там оборону, завдаючи противнику максимальних втрат”, - розповів Ілля Євлаш. 

Тим часом аналітики ISW проаналізували наступальні дії військ рф і зазначили, що  вперше окупанти грамотно наступають на Харківщині.  За даними аналітиків, оперативні дії відрізняються від усього того, що робили окупанти з моменту повномасштабного вторгнення в Україну.

“Взаємодопоміжні операції, до яких вдаються окупанти, також створюють умови для тактичного охоплення або оточення українських сил на окремих ділянках, якщо російські сили можуть просуватися досить швидко або якщо українські захисники припускатимуться помилок”, - йдеться в аналітиці.

Просування може створити умови для охоплення або оточення українських сил, які захищають Борову. “Чотири взаємопідтримувані напрямки дають російським силам можливість оточити на східному березі Куп’янськ, Куп’янськ-Вузловий, Курилівку, Кругляківку та Борову залежно від швидкості та часу просування росіян”, - зазначають аналітики.

Загрозу повторного наступу на Харків, про яку неодноразово повідомляли медіа, прокоментував Харківський міський голова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону. Він зазначив, що певне хвилювання є. “Перш за все, Харків – це незламне місто, місто-Герой. Це українське місто і завжди буде українським містом. Що стосується, дійсно, хвилювань. Так, певне хвилювання є, але як ви вже казали, що немає накопичення (військ біля кордону – ред.) такого, про що казали наші військові. Не важливо, які плани у нашого ворога, важливо, як ми будемо давати йому відсіч“, – зазначив мер Харкова.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що напередодні окупанти скинули на Куп'янськ десять бомб, дві з них не вибухнули. Як ліквідували ворожі снаряди, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться