У Харкові спеціалісти закликають утриматися від використання води з деяких джерел: результати перевірок

Про вміст нафтопродуктів у воді природних джерел в місті Харків повідомили в лабораторному центрі

Через російський обстріл 9 лютого, коли ворожий дрон потрапив до нафтобази в Немишлянському районі Харкова, стався витік тонн палива з нафтобази, через що загинули дві родини, а нафтопродукти потрапили у воду.

ДУ "Харківський ОЦКПХ МОЗ" продовжує проводити моніторингові дослідження об’єктів довкілля у зв’язку з аварійною ситуацією, що виникла внаслідок ворожого удару  по нафтобазі ТОВ "ХНБ-Резерв" за адресою: м. Харків, вул. Єнакіївська,3.

Минулого тижня, з 29 лютого по 5 березня, проведено відбір та дослідження проб води для визначення вмісту нафтопродуктів з джерел нецентралізованого питного водопостачання: каптажі природних джерел (Петренки 1, 2, 3) та по вул. Печенізькій, 1-А (біля моста по проспекту Льва Ландау); колодязі та індивідуальні свердловини на території приватних домоволодінь, які потрапили в зону аварійного забруднення нафтопродуктами.

За результатами досліджень наразі вміст нафтопродуктів у підземних горизонтах не перевищує гігієнічний норматив ≤ 0,1 мг/дм3.

Водночас у медичній установі наголошують: є вірогідність просочування нафтопродуктів через ґрунт у підземні водоносні горизонти та існують ризики забруднення води. 

"Утримайтесь від використання води з каптажів природних джерел та зі свердловин, розташованих поблизу території, на якій виникла надзвичайна ситуація", – зазначили в лабцентрі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харківській області працюватиме пілотний проєкт

Мешканці Запорізької, Миколаївської, Харківської, Херсонської, Чернігівської, Сумської та Донецької областей зможуть замовити й отримати медикаменти через Укрпошту. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив гендиректор компанії Ігор Смілянський, інформує портал "Коментарі". Подробиці – за посиланням.

Читайте також: Побачити Харків та… закохатися: що варто обов’язково відвідати у місті

До початку повномасштабного вторгнення Харків був містом студентів, молоді, наукової еліти та просто одним з найкрасивіших міст України (хоча харків’яни впевнені, що найкрасивішим). Багато хто скаже, що Харків – це місто лавочок, урн і піци з "Буфету" та буде повністю правий.

У Харкові точно не десять місць, де можна провести час туристу, який жодного разу не був у нашому місті, проте це пам’ятки, які має побачити кожний, хто його відвідав. Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться