Горить ліс, трава та очерет на Харківщині: російським окупантам «допомагають» місцеві мешканці

Спалюють екосистеми в Харківській області не лише ворожі снаряди, а й місцеві жителі

Протягом доби з 5 по 6 березня 2024 року рятувальники Харківського гарнізону ДСНС продовжували виконувати службові обов’язки в умовах воєнного часу. За цей період здійснено 63 оперативні виїзди, з яких 55 – на ліквідацію пожеж, 3 з них були спричинені ворожими обстрілами. Інші пожежі сталися через побутові причини, а також спровоковані населенням для спалювання сухостою

Протягом доби рятувальні підрозділи ДСНС загасили 3 пожежі, спричинені ворожими обстрілами.

Опівдні окупанти влучили у приватну оселю у м. Вовчанську. Горіли конструктивні елементи приватного будинку на площі 10 кв.м. Аби ліквідувати загоряння рятувальникам знадобилось близько години. Працювало 1 оперативне відділення на автоцистерні.

Приблизно о 14:30 російські війська знищили навчальний заклад у с. Першотравневе Борівської громади. Через те, що село знаходиться прямо біля лінії бойового зіткнення і обстріли там не вщухають, ліквідація даної пожежі була неможливою.

О 15:00 ворог завдав обстрілів по приватному сектору с. Синельникове Вовчанської громади. В результаті удару за межами населеного пункту загорілася суха трава на площі біля 1 га. Існувала загроза розповсюдження полум'я на житлові будинки. До ліквідації наслідків обстрілів був залучений підрозділ ДСНС з міста Вовчанськ. За дві години рятувальникам вдалось зупинити полум'я, запобігши розповсюдженню його на житло та хвойний ліс. Жертв і постраждалих немає.

Вже після опівночі бійці 29-ї частини ДСНС були залучені до перевірки місця ворожого обстрілу у с. Мартове Печенізької громади. Там також було влучання по навчальному закладу.

За минулу добу пожежно-рятувальні підрозділи 46 разів виїжджали на гасіння пожеж у природних екосистемах. Горіла торішня суха трава, гілля, сміття, хвойна підстилка та очерет на відкритих місцевостях. Вогнем випалено територію площею понад 25 га. Одну з цих пожеж спричинили російські терористи, решту – самі люди, нехтуючи правилами пожежної безпеки та навмисне випалюючи суху траву.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові запрошують на роботу: вакансії є в кожному районі міста

КП "Харківблагоустрій" запрошує на роботу. Підприємство має вакансії електрогазозварника, слюсарів-ремонтників автотракторної техніки, токаря 5-го розряду, трактористів.

Крім того, КП шукає майстрів у Слобідський, Основ’янський та Холодногірський райони, а також робітників з комплексного прибирання та утримання будинків з прилеглими територіями (вакансії є в кожному районі міста). Подробиці можна дізнатися за посиланням.

Читайте також: У Харкові жінки поставили рекорд: що вони зробили

250 жінок встановили рекорд на урочистому заході, присвяченому Міжнародному жіночому дню. Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться