У Харкові судитимуть працівницю дитсадка: що вона скоїла

За що працівниця дитсадка опинилася під вартою

У Харкові викрили працівницю дитсадка - вона передавала окупаційним військам дані про Сили оборони у місті. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Жінці повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Слідство встановило, що з вересня 2023 року 54-річна мешканка Харкова, яка працює у місцевому дитячому садку, через Telegram почала спілкуватись з російським військовослужбовцем. Її співрозмовник бере участь у бойових діях проти України. 

Від російського військовослужбовця вона отримала завдання передавати інформацію про місця дислокації ЗСУ та техніки в Харкові.

Відомості підозрювана передавала у вигляді текстових повідомлень з позначенням координат на Google-мапах.

Враховуючи отриману від харків'янки інформацію, ворожі війська готували повітряні атаки на місто для послаблення оборони Харкова. 

Правоохоронці викрили жінку за місцем її проживання у Харкові. 

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російській війська ударили по Харкову КАБом. Окупанти вдруге за минулий тиждень використали нові боєприпаси. Які об'єкти постраждали внаслідок обстрілу, читайте за посиланням

А тим часом у місті відновлюють роботу електротранспорту - кількість тролейбусних маршрутів, де курсує транспорт, збільшилася. Якими тролейбусними маршрутами можна скористатися, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться