Колишнього заммера Куп’янська судитимуть у Харкові: що він скоїв

Ексзаступника Куп'янського міського голови судитимуть заочно

Обвинувачений обіймав посаду заступника Куп’янського міського голови Харківської області. На чергових місцевих виборах 25 жовтня 2020 року він був обраний депутатом Купʼянської районної ради Харківської області VIII скликання від забороненої нині в Україні політичної партії "Опозиційна платформа — За життя". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, 27 червня 2022 року зрадник добровільно уклав трудовий договір та обійняв посаду "в.о. помічника заступника голови з питань інфраструктури" в окупаційній адміністрації.

На цій псевдопосаді він керував комунальними підприємствами Куп'янська під час окупації міста.

За процесуального керівництва прокурорів Харківської обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування стосовно 50-річного посадовця, якому інкриміновано державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), та колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Наразі депутат переховується від українського правосуддя на території рф. Його оголошено у розшук.

Обвинуваченого судитимуть заочно у Червонозаводському районному суді м. Харкова.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Обстріл Харківщини: є загиблі та поранені

Сьогодні о 10:00 росіяни завдали ударів КАБами по селищу Золочів Богодухівського району.

Жахливі фото обстрілу – дивіться за посиланням.

Читайте також: Наступ на Харківщину продовжується: ситуація залишається важкою

На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 6 атак в районах населених пунктів Берестове, східніше Копанки Харківської області.

Начальник Харківського гарнізону генерал Сергій Мельник, коментуючи ситуацію на Куп’янському напрямку, зазначив, що окупанти не відмовились від своїх стратегічних цілей, яких намагаються досягнути вже близько року, але успіху не мають.

Чому ситуація залишається важкою – читайте за посиланням.

У Харкові було чутно вибухи – що відомо



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться