У Харківській області облаштовують бар’єри: що намагаються зупинити

Машини механізованого розмінування залучаються до облаштування мінералізованих ліній у лісах Харківщини

Від початку року в українських екосистемах виникло вже понад 16 тисяч пожеж на загальній площі майже 14 тисяч га. Особливо напружена ситуація на Харківщині, де внаслідок обстрілів буквально за декілька тижнів вже знищено тисячі гектарів лісу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДСНС України.

Наразі на території Ізюмського лісового господарства локалізовано пожежу лісової підстилки на загальній площі 3450 га. Триває ліквідація.

Аби не допустити подальшого поширення вогню та виникнення нових масштабних лісових пожеж на території регіону триває процес облаштування мінералізованих ліній - штучно створених протипожежних бар’єрів. Для цього також залучаються машини механізованого розмінування, що працюють на деокупованих територіях Харківщини.

Детальніше про те, як відбувається цей процес дивіться у відео.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Проблеми зі світлом у Харкові можуть стати на руку шахраям

Через перебої зі світлом українці моніторять інформацію щодо відключень електроенергії, натомість зловмисники можуть створювати фейкові онлайн-ресурси, наприклад, телеграм-боти від імені енергетичної компанії для поширення дезінформації, викрадення конфіденційних даних та шахрайства. Подробиці – за посиланням.

Читайте також: На Харківщині можна буде отримати продуктові набори

Видача відбудеться 10 червня з 9:00-12:00 благодійної продуктової допомоги від Всесвітньої продовольчої програми ООН, яку проводить БО "Мережа100 відсотків життя" м. Харків".

Де саме видаватимуть допомогу та хто може отримати – читайте за посиланням.

У Харкові "зоозахисник" труїв собак: комунальники звернулися до поліції

До фахівців КП "Центр поводження з тваринами" звернулася харків’янка, чий собака загинув після того, як підібрав на вулиці шматочок їжі. У ній були заховані пігулки. Загалом відомо про загибель ще шістьох собак внаслідок таких дій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. Харківський догхантер виявився "зоозахисником". Відео – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться