Харків'янина судитимуть за пости в соцмережі: що відомо

У Харкові викрили чергового шанувальника “русского мира”

Харків'янин на просторах інтернету радів “освобождению Харьковского региона” - справу передали в суд. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно 58-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). 

Дізнанням встановлено, що протягом 2022 року харківʼянин на своїй сторінці в забороненій в Україні соцмережі “Одноклассники” розміщував публікації на підтримку держави-агресора. 

Обвинувачений мешкає у Салтівському районі м. Харкова, який зазнав суттєвих руйнувань внаслідок російських обстрілів. Проте харківʼянин так не вважає. В одному з поширених ним дописів вказано наступне: “Харьков - русский город! А Россия не нападала на Харьков. Она просто вернулась домой”. 

Чоловік також радів і “освобождению” Харківської області. Своїми проросійськими поглядами він поділився з читачами у такому репості: “Ура, ура, урааааааааа! Силы ВС РФ сегодня утром освободили 5 населенных пунктов Харьковской области. Так, российские военные освободили посёлки: Байрак, Украинка, Победа, Константиновка, Снеги. Готовится взятие поселка Шестаково”. 

Правоохоронці викрили шанувальника “русского мира”. Справу передано на розгляд до Московського районного суду м. Харкова.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області оголосили про підозру колишній поліцейській. 

У прокуратурі пояснили, що її підозрюють у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Детальніше про справу читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться