До згорілого Студенка повернулися люди: що там відбувається (ФОТО)

Людям допомагають відновити житло

У селі Студенок тривають ліквідаційні заходи. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Пожежа внаслідок обстрілів окупантів зруйнувала понад 130 домоволодінь, в яких проживали 205 людей. 

Попри значні руйнування жителі залишаються в населеному пункті, понад 180 евакуйованих повернулися. 

Створено Гуманітарний штаб, де людей забезпечують необхідною гуманітарною допомогою. 

Відновила роботу Амбулаторія загальної практики сімейної медицини, де працюють лікарі та гуманітарні організації з надання медичної та психологічної допомоги. 

Кожного дня мешканці забезпечені гарячими обідами від World Central Kitchen.

Балаклійська, Ізюмська, Барвінківська, Куньєвська, Донецька територіальні громади, міжнародні партнери надали продуктові набори, засоби гігієни, речі першої необхідності. 

Працівники сільської ради продовжують збирати інформацію про потреби населення.

У селі відновлено електропостачання.

Ізюмська РВА та Оскільська СВА ведуть роботу щодо надання компенсації за пошкоджені домоволодіння в селі Студенок.  

"Дякуємо всім міжнародним партнерам, громадам, райадміністрації за оперативне реагування та допомогу постраждалим!" – наголосив очільник області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У ХОВА показали згоріле село на Харківщині (ФОТО)

В Оскільській громаді пожежа локалізована, але ще триває. Зараз на Харківщині відбувається ліквідація наслідків страшного вогню. Про це у ранковому зведенні повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі". Площа постраждалих лісових насаджень - 1520 Га.

Задіяні 285 чоловік особового складу та 88 одиниць техніки. На місці працюють Комісії по ліквідації наслідків та фіксації збитків громадян. Нагадаємо, що вогнем пошкоджено та знищено близько 250 житлових будинків, розташованих у населеному пункті Студенок. Із села евакуювали більше 600 людей. Як зазначив Синєгубов, ця надзвичайна подія – наслідок ворожих військових дій, тож всі постраждалі громадяни зможуть отримати компенсацію за знищене майно за програмою єВідновлення. Фото – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться