На випадок обстрілів критичної інфраструктури у Харкові зі світлом можуть бути 260 тисяч споживачів

Мер Харкова доповів про обстановку на об’єктах критичної інфраструктури у місті

Міський голова Ігор Терехов взяв участь у робочій нараді з міністром енергетики України Германом Галущенком. Про це повідомляють" Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Учасники заходу обговорили забезпечення стабільної роботи об’єктів критичної інфраструктури під час опалювального сезону, їх захист та відновлення після обстрілів.

Як зазначив Ігор Терехов, завдяки серйозній підготовці Харків стабільно проходить опалювальний сезон. Зокрема, в місті переклали близько 220 км магістральних тепломереж, а також відновили пошкоджену обстрілами інфраструктуру. 

Крім того, на об’єктах КП "ХТМ" вже працюють п’ять когенераційних установок на 70 кВт кожна. А на ТЕЦ-4 реалізується проєкт зі встановлення когенераційної станції потужністю 6 МВт. Це дасть можливість надавати послуги з теплопостачання під час блекаутів 260 тис. споживачів.

Герман Галущенко зазначив, що завдяки злагодженій роботі місцевої влади та підприємств енергетичної галузі енергосистема регіону функціонує стабільно і має резерви, які зможуть забезпечити додаткову генерацію енергії для споживачів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Люди виїздять поступово: Олег Синєгубов розповів, як проходить евакуація на Харківщині

Про оперативну ситуацію в регіоні та евакуацію населення начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів під час преспідходу, інформують "Коментарі. Харків". Він наголосив, що триває обов’язкова евакуація з 27 населених пунктів Кіндрашівської і Курилівської громад Куп’янського району.

"За два тижні евакуювали більше 300 осіб, з них 30 дітей. Перед початком оголошення евакуації там проживало 3000 людей, з них більше 250 дітей. Евакуація продовжується, працюємо в цьому напрямку спільно з органами місцевої влади і Нацполіцією. Поки що примусову евакуацію не плануємо оголошувати, оскільки люди виїздять поступово, а далі вже будемо дивитися на ситуацію", – наголосив начальник Харківської ОВА.

Як у Харкові почнеться лютий: прогноз на перший тиждень

Прогноз погоди по Харківщині з 1 по 4 лютого

У Харківському регіональному центрі з гідрометеорології дали прогноз погоди у Харкові та області на перші дні останнього місяця зими.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться