Люди виїздять поступово: Олег Синєгубов розповів, як проходить евакуація на Харківщині

За два тижні з Кіндрашівської та Курилівської громад евакуювали більше 300 осіб – Олег Синєгубов

Про оперативну ситуацію в регіоні та евакуацію населення начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів під час прес підходу, інформують "Коментарі. Харків".

Він наголосив, що триває обов’язкова евакуація з 27 населених пунктів Кіндрашівської і Курилівської громад Куп’янського району.

"За два тижні евакуювали більше 300 осіб, з них 30 дітей. Перед початком оголошення евакуації там проживало 3000 людей, з них більше 250 дітей. Евакуація продовжується, працюємо в цьому напрямку спільно з органами місцевої влади і Нацполіцією. Поки що примусову евакуацію не плануємо оголошувати, оскільки люди виїздять поступово, а далі вже будемо дивитися на ситуацію", – наголосив начальник Харківської ОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові про небезпеку оповіщатимуть по-іншому: подробиці

Депутати Харківської міської ради підтримали ініціативу мера Терехова і ухвалили рішення про створення диференційованої системи оповіщення про повітряну тривогу. Про це Ігор Терехов повідомив у своєму телеграм-каналі, інформують "Коментарі. Харків".

"Тож вже з цього року сирена вмикатиметься тільки у випадку небезпеки безпосередньо для міста, а не для всієї області. Це не лише полегшить роботу всім службам, а й дозволить набагато ефективніше працювати нашому бізнесу", – зазначив міський голова. Проєкт буде втілений в рамках створення єдиного муніципального ситуаційного центру, технічне оснащення якого профінансують міжнародні партнери.

Що робиться на Куп’янському напрямку: інформація станом на ранок

За даними Генштабу, минулої доби авіаційних ударів зазнали: Великий Бурлук, Хатнє, Петропавлівка, Піщане, Берестове Харківської області.

На Слобожанському напрямку противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області. Обстріляв з артилерії та мінометів близько 40 населених пунктів, серед них Гур’їв Козачок, Огірцеве Харківської області.

На Куп’янському напрямку окупанти сім разів штурмували позиції наших військ. Чи є успіхи у ворога – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться