У Харкові невідомі розмалювали алею: що вони цим хотіли сказати

Активісти, які розмалювали пам’ятники, вимагають, щоб погруддя демонтували

У Харкові біля будинку "Слово" невідомі розмалювали 8 погрудь молодогвардійцям. Надписи "геть" свідчать про те, що активісти невдоволені тим, що їх йдосі не демонтували. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію громадської організації "Деколонізація. Україна".

"Демонтаж вже перезрів. Це питання кількох комунальників та двох годин роботи. Тут навіть витрат не потрібно. Чого чекає міська влада?" – пишуть активісти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

В університеті Харкова запропонували варіант перейменування станції метро "Пушкінська"

Юридичний університет пропонує назвати станцію метро на честь князя Ярослава Мудрого Національний юридичний університеті імені Ярослава Мудрого пропонує перейменувати станцію метро "Пушкінська", біля якої розташована будівля університету, на честь Ярослава Мудрого. Про це колектив університету написав на офіційній сторінці закладу, інформують "Коментарі. Харків".

Так, після масованого обстрілу Харкова 23 січня Харківська міська рада за ініціативою мера Терехова перейменувала вулицю Пушкінську на вулицю Григорія Сковороди. Слідом за цим мер Харкова повідомив про наступний крок – перейменування станції метро "Пушкінська".

"Наразі в соціальних мережах триває активне обговорення цього питання. Пропозицій — десятки, від нейтральної "Європейської" до цілком конкретних назв на честь розташованих поблизу університетів. Колектив Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого хоче висловити свої міркування з цього питання.

Щодо пропозиції назвати станцію "Політехнічна" або "Політех" на честь Національного технічного університету, що знаходиться неподалік – вважаємо таку назву не зовсім доречною. Бо на такій самій відстані чи навіть ближче до входів у метро ніж НТУ "ХПІ" знаходяться юридичний, гуманітарний, автодорожний, фармацевтичний університети, академія цивільного захисту і один з корпусів інституту мистецтв. Крім того, декілька наукових інститутів", – висловилися у колишній юракадемії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться