На водоймах у Харківській області встановлюють загородження: причини

Як планують очищати від нафтопродуктів річки на Харківщині

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу стався витік нафтопродуктів, забруднені деякі водойми. Як планують очищати водойми, повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Влада області запевнила, що усі профільні служби докладають зусиль до локалізації та ліквідації наслідків удару по нафтобазі 9 лютого.

“За попередніми підрахунками, внаслідок пошкодження резервуарів з нафтопродуктами, стався виток понад 3 000 тонн небезпечних речовин. Наразі фахівці встановлюють бонові загородження на річках Немишля, Лопань, Уди та Сіверський Донець. Конструкції зупинять розповсюдження нафтових плям”, - повідомили у Харківській ОВА.

Заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов розповів про хід робіт. За його словами, робота триває у посиленому режимі. Загороджувальні бони надали колеги з Одеської області. Також найближчим часом очікуються додаткові засоби з Полтавської області. “Наразі за результатами попередніх досліджень, небезпечні речовини не потрапили до джерел з питною водою”, - зазначив Євген Іванов.

Щодо подальших дій з очищення водойм, то повідомляють, що після встановлення бонових загороджень, проведуть роботи з застосуванням абсорбуючих засобів, які безпечно знешкодять нафтопродукти в водоймах.


“Найближчим часом проводитиметься робота з застосування абсорбентів. Ці речовини розщеплюють нафтопродукти без загрози для живих організмів”, - додав тимчасово виконуючий обов'язки начальника управління Харківського рибохоронного патруля Володимир Дриль.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що у Харкові усі три річки забруднено нафтопродуктами. Вміст нафтопродуктів у річках перевищено у 7-8 разів, у річці Немишлі – у 95 разів.

Нагадаємо, що сталося у Харкові після ворожого удару дронами 9 лютого.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться