На Харківщині судитимуть поштарку

Працівниця пошти Харківщини, яка пішла на співпрацю з окупантами, вже під вартою

Мешканка Харківщини працювала на одному з відділень пошти, проте коли окупували її місто Ізюм, вона пішла на співпрацю з окупантами та стала очільницею центрального відділення "Почты Изюма". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Зазначається, що жінка поширювала газети з кремлівськими наративами та очолювала філію "Почты Изюма" під час окупації.

Підозрювана організувала поширення пропагандистських газет серед місцевих жителів. В цих газетах містились матеріали, що рф і її збройні сили не є ворогом, начебто з турботою ставляться до жителів окупованих територій та готові в подальшому надавати їм будь-яку допомогу і підтримку.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянці повідомлено про підозру у пособництві шляхом надання засобів для здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Раніше "Коментарі" повідомляли:

Харків’янин вишукував ППО у місті та місця дислокації ЗСУ: що йому загрожує

Мешканець Харкова працював на ворожу розвідку, коригував вогонь по Харкову та повідомляв про місця дислокації українських військових та сил ППО. Правоохоронці викрили агента рф. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2023 року харківʼянин "вийшов" на Телеграм-канали, які контролюються російськими службами. Через ці групи російські куратори "підшукують" агентуру, які готові співпрацювати з ними.

58-річний чоловік робив конспіровану фото- і відеозйомку наслідків російських ракетних ударів по Харкову для подальшого корегування ворожого вогню. Під час цього він намагався виконати головне завдання — знайти у місті системи ППО для передачі інформації російським спецслужбам.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться