На Харківщині планують відкрити п’ять пляжів для відпочинку влітку

Пляжі відкриють, якщо дозволятиме безпекова ситуація

У зв’язку з настанням оздоровчого сезону Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області нагадує, що під час організації місць відпочинку на водних об’єктах та пляжів, органи місцевого самоврядування, суб’єкти господарювання, залежно від місця розміщення об’єкта, повинні дотримуватись вимог чинного санітарного законодавства. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію відомства.

За інформаціями органів місцевого самоврядування, станом на 13.05.2024, у разі сприятливої безпекової ситуації та відповідності води водойм вимогам чинних санітарних норм влітку 2024 року на території Харківської області планується відкриття п’яти пляжів і рекреаційних зон, відведених для купання населення: чотирьох на території Безлюдівської громади Харківського району та одного на території Коломацької громади Богодухівського району.

За даними Держпродспоживслужби, пляжна зона повинна бути обладнана:

- питними фонтанчиками з підведенням питної води, призначеної для споживання людиною, відповідно до вимог санітарного законодавства;

- душовими та ногомийками з прісною водою, роздягальнями, тіньовими навісами тощо;

- урнами для збирання сміття та твердих побутових відходів з облаштуванням відповідно до санітарних вимог;

- громадськими вбиральнями, розташованими відповідно до нормативних вимог, з підключенням до систем централізованого водопостачання та каналізації.

На пляжах повинні бути організовані медичні пункти та рятувальні станції.

Майданчик під розміщення контейнерів для зберігання побутових відходів повинен бути облаштований поза межами прибережної захисної смуги водойм та пляжної зони. Повинен бути укладений договір зі спеціалізованим  підприємством на вивіз твердих побутових відходів.

З метою профілактики гельмінтозів на піщаних пляжах не рідше одного разу на тиждень повинно проводитись механізоване рихлення піску з видаленням зібраних відходів та своєчасна підсипка (заміна) піску.

З метою утримання території пляжу в належному санітарному стані необхідно забезпечити щоденне (до 8 години ранку) прибирання берега, роздягалень, зеленої зони, миття тари й дезінфекцію вбиралень, а також видалення зібраних відходів. У роботі необхідно застосовувати деззасоби, дозволені до використання Міністерством охорони здоров’я України, передбачити достатній сезонний запас миючих та дезінфекційних засобів та дотримання умов їх зберігання.

Перед початком та в період функціонування пляжу суб’єкту господарювання необхідно забезпечити лабораторний контроль безпечності та якості питної води, води відкритих водоймищ, ґрунту (піску) в об’ємі, визначеному чинним законодавством.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині понад чотири тисячі ухилянтів – ЗМІ

З'ясувалося, що військкоми передали до НПУ інформацію про 94,5 тисяч осіб, які ухиляються від явки до ТЦК.

На Харківщині до поліції надійшла інформація про 4664 ухилянтів. "Під час відпрацювання звернень поліцейськими було встановлено та доставлено 1954 осіб до районних територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки", – повідомив заступник начальника ГУНП у Харківській області Віталій Гузь у відповіді на інформаційний запит журналістів.

Хто на першому місці серед регіонів – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться