Терехов нарешті вирішив перейменувати Пушкінську (голосування)

Мер Харкова запропонував перейменувати вулицю Пушкінську після обстрілу 23 січня

У Харкові оголосили старт голосування за перейменування однієї з центральних вулиць Харкова – вулиці Пушкінської. Ініціатором став мер Харкова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

"До вчорашнього дня я не поспішав з рішенням змінити назву вулиці Пушкінської. Я, як і багато харків'ян, завжди відчував, що Пушкін – це не про сучасну росію, не про ту реальність, яку путінський режим намагається насаджувати, використовуючи велич історичних постатей для своєї вигоди.

Але після того, як ворог завдав жахливих ударів по нашому місту, забрав життя невинних і перетворив будинки на руїни, ми бачимо реальну ціну таких рішень. Це біль, який Харків відчув найгостріше за всю історію цієї війни. І тому я вважаю, що ми не можемо залишити все, як є". – написав мер.

Терехов запропонував дати вулиці ім’я українського філософа та письменника Григорія Сковороди.

Громадське обговорення у формі електронного опитування щодо перейменування 65 топонімів проводиться в місті Харкові з 24 до 26 січня.

Харків’янам пропонують перейменувати одразу низку вулиць, назви яких пов’язані з країною-агресором та її союзниками. Серед пропозицій: вул. Короленка змінити на вул. Миколаївську, вул. Ромена Роллана назвати вул. Леся Курбаса, вул. Омську перейменувати на вул. Бахмутську, вул. Хабарова - на вул. Хладопромівську, а майдан Першого Травня - на майдан Іподрому. Також пропонується перейменувати вул. Пушкінську на вул. Григорія Сковороди.

Детальніше ознайомитися з усіма пропозиціями та долучитися до обговорення можна тут.

Подати пропозиції (зауваження) щодо перейменування топонімів можна, надіславши листа за адресою: пл. Конституції, 7; електронною поштою: [email protected] або за тел.: (057) 760-79-68. Термін подання пропозицій - з 24 до 26 січня включно.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

День жалоби за загиблими оголошено сьогодні у Харкові

Ракетні обстріли впродовж 23 січня призвели до однієї з наймасштабніших за кількістю жертв трагедій у Харкові за увесь час повномасштабної війни. У звʼязку з чим сьогодні у місті оголошується день жалоби. Про це повідомив харківський міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

"Мої співчуття рідним загиблих у їхньому горі й горіти у пеклі усім російським нелюдям, винним у вбивствах невинних", – написав мер.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться