У Харкові витратять мільйон на проєктування реконструкції Лопанської набережної

Харківська міськрада за мільйон замовила проєкт реконструкції Лопанської набережної із пішоходною зоною

Департамент будівництва та шляхового господарства міськради уклав договір з ТОВ “Хорда-ЮА” на 1,04 млн грн щодо розробки проєкту реконструкції Лопанської набережної та провулку Лопанського зі створенням пішохідної зони. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з системи публічних закупівель “ProZorro”, інформує портал "Коментарі".

Планують витратити з бюджету 848,6 тис. грн на розробку проєкту, ще 190 тисяч – на експертизу.

Проєкт має бути готовий до кінця цього року. Проєктанти мають передбачити 203 метри пішохідної зони по Лопанському провулку та ще 194 метри пішохідної зони по Лопанській набережній, загалом близько 400 метрів.

Про майбутню реконструкцію Лопанської набережної говорив Харківський міський голова Ігор Терехов на інвестиційному форумі Kharkiv: Restart у Києві у вересні 2023 року, презентуючи 7 пілотних проєктів для міста. Ця реконструкція передбачає перші пішохідні вулиці у місті, з можливістю відпочивати біля води, куштувати наїдки у місцевих кафе або знайомитись із художнім та театральним життям міста.

ТОВ “Хорда-ЮА” заснували 23 грудня 2023 року, власником та директором є Катерина Поліванова. Протягом 2023-2024 років ця фірма отримала від підрозділів Харківської міськради 21 підряд на загальну суму 5,5 млн грн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На охорону комунального майна у Харкові виділили 10 мільйонів для приватної фірми

Управління комунального майна та приватизації Харківської міськради уклало угоду із приватним підприємством “Харківська міська охорона” вартістю 9,6 млн грн. Мова йде про охорону будівель комунальної власності. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з сайту “Prozorro”, інформує портал "Коментарі".

Замовник не називає конкретну кількість будівель, яким потрібна охорона та їхнє розташування.

Читайте також: У Харкові побудують наступну підземну школу: подробиці

Управління освіти адміністрації Новобаварського району уклало угоду з ТОВ “ТТ 2006” на будівництво нового протирадіаційного укриття на території школи по вулиці Академіка Богомольця. Вартість будівництва складе 69,99 млн грн.

“Підземна” школа буде розрахована на 352 людини, зокрема на 302 учнів та 50 працівників освітнього закладу. Загальна площа будівлі 988,6 квадратних метрів. Таким чином, вартість квадратного метра будівництва укриття становить близько 70 000 гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться