На охорону комунального майна у Харкові виділили 10 мільйонів для приватної фірми

Приватні охоронці отримають 10 мільйонів гривень за охорону комунального майна у Харкові

Управління комунального майна та приватизації Харківської міськради уклало угоду із приватним підприємством “Харківська міська охорона” вартістю 9,6 млн грн. Мова йде про охорону будівель комунальної власності.

Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з сайту “Prozorro”, інформує портал "Коментарі".

Замовник не називає конкретну кількість будівель, яким потрібна охорона та їхнє розташування.

“Орієнтовна кількість об’єктів охорони – 43 шт., за умови цілодобової охорони. На теперішній час існує значно більший перелік об’єктів комунального майна, які потребують охорони, тому остаточний перелік буде сформовано на етапі укладення договору з переможцем закупівлі, виходячи із міркувань пріоритетності. Крім того, необхідно звернути увагу, що в впродовж дії договору перелік об’єктів/кількість постів охорони/кількість годин охорони на добу може змінюватись в залежності від потреб Замовника”, – йдеться у відповіді замовника.

Подібні умови виглядають дискримінаційними, адже для різних учасників представники міськради могли б виставити різні вимоги. Більше того, потенційний учасник, наближений до мерії, може заздалегідь знати, де саме потрібна охорона.

Також управління міськради вимагало фотографії автівок на фоні Харкова як доказ того, що такі автівки у потенційного учасника є в наявності.

У результаті на торги прийшла лише одна фірма – “Харківська міська охорона” Віктора Косолапова. Ще у 2018 році ХАЦ детально розповідав про зв’язок Косолапова з керівництвом КП “Муніципальна охорона”.

Відтоді різні фірми Косолапова регулярно отримують підряди від мерії.

ЦІкаво, що в тендерній документації переможець торгів зазначив, що має сто співробітників, які пройшли навчання або мають професійну підготовку. Також ці співробітники не мають обмежень щодо стану здоров’я та не мають непогашених судимостей.

Також підприємство твердить, що може залучати додаткових працівників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові та області сьогодні діють графіки відключень світла: подробиці

Сьогодні, 5 липня, у Харкові та Харківській області застосовується графік погодинних відключень (ГПВ). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Нагадуємо вам, що у звʼязку зі складною ситуацією в Обʼєднаній енергетичній системі України ГПВ діє з 00:00 до 24:00.

Якщо ви не знаєте, до якої групи належить ваша вулиця, ви можете про це дізнатися за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться