Харків інвестує понад 60 млн гривень у газові когенераційні установки

Тепловики замовили невеликих когенераційних газових установок на 61 млн

КП "Харківські теплові мережі" уклало угоду з ТОВ "Дарекс-Енерго" на постачання шести газопоршневих когенераційних установок британського виробництва "Powerlink Energy Tech (UK) Co Ltd." Загальна вартість контракту становить 60,51 млн грн. Про це повідомили в "Прозорро".

До 7 листопада 2024 року в Харків мають надійти дві установки GXC200C-NG потужністю 200 кВт (електрична) та 271 кВт (теплова) вартістю 14,28 млн грн кожна, а також чотири установки GXC100C-NG потужністю 100 кВт (електрична) та 133 кВт (теплова) вартістю 7,99 млн грн кожна. Середня вартість за мегават електроенергії становить приблизно 71-80 млн грн, враховуючи, що це малопотужні установки.

Інвестиція в когенераційні установки дозволить Харкову підвищити стабільність тепло- та електропостачання, особливо в умовах нестабільної енергетичної ситуації в країні. Крім того, використання газових установок є більш екологічним рішенням порівняно з традиційними джерелами енергії.

Когенераційні установки дозволяють одночасно виробляти теплову та електричну енергію з одного джерела палива, що значно підвищує ефективність використання ресурсів та знижує викиди шкідливих речовин в атмосферу.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Міський голова Харкова Ігор Терехов оголосив про масштабну програму підтримки об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та кооперативів у підготовці до зими. У рамках цієї ініціативи, місто надасть суттєву компенсацію у розмірі 70% від вартості придбаного генератора, з максимальною сумою відшкодування до 100 тисяч гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться