У Харкові планують встановити понад сто пам’ятників на Алеї Слави – Терехов

До кінця цього року встановлять 20 пам’ятників військовослужбовцям

Харківська міська рада працює над уніфікацією стилістики Алеї Слави на 18 кладовищі. Разом з сімʼями, волонтерами та активістами розробляють загальну концепцію та дизайн. Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов сьогодні, у День пам'яті захисників України, інформує портал "Коментарі".

"З кожним роком Алея Слави у Харкові, на превеликий жаль, тільки збільшується. І це тільки один куточок на одному з кладовищ одного українського міста. А скільки ж таких могил розкидано по всій Україні? Усвідомлювати це надзвичайно важко.

Ці мужні люди, наші захисники й захисниці, віддали свої життя за нашу свободу, щоб ми могли жити у вільній і мирній країні. Вони заплатили найвищу ціну. Їхні родини втратили найдорожче.

І мінімум, яким ми можемо сьогодні віддячити, – гідно вшанувати й зберегти памʼять про кожного з них", – зазначив мер Харкова.

Він повідомив, що до кінця цього року планується встановити ще 20 пам'ятників загиблим військовослужбовцям, а до кінця 2025 року — близько 100.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові з’явиться новий меморіал: подробиці

На Алеї Слави створять меморіал У Харкові розробляють концепцію облаштування меморіалу на Алеї Слави. Як розповів міський голова Ігор Терехов в інтерв’ю "Українському радіо Харків", міська влада співпрацює з архітекторами, які працюють над проєктом майбутного меморіалу.

"Нам необхідно зробити все, щоб імена героїв, які загинули, захищаючи рідну землю, ніколи не зникли з мапи Харкова та України. Такого ще не було в нашому місті, це дуже знаковий проєкт. Ми узгоджуємо все з військовими, а також родичами захисників, які там поховані", - повідомив мер.

Читайте також: У Харкові відбулися зміни на Алеї Слави (ФОТО)

На Алеї Слави (міське кладовище №18) відбулася акція з заміни прапорів до Дня міста та Дня Незалежності України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. У заході взяли участь представники Департаменту житлово-комунального господарства, працівники КП "Ритуал", волонтери, активісти, близькі та рідні полеглих захисників України, небайдужі харків’яни.

Спільними зусиллями вони оновили майже 500 пошкоджених вітром прапорів, замінили близько 200 дерев’яних флагштоків на залізні, навели лад поблизу поховань. Акція відбулася з ініціативи Всеукраїнського об’єднання рідних зниклих безвісти та загиблих захисників України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться