Стали відомі ціни на насіння та посадкові матеріали в Харкові

Скільки потрібно заплатити за насіння та посадкові матеріали у Харкові

У Харкові проаналізували ціни на насіння, посадкові матеріали та інші супутні товари. Про вартість товарів розповіли в Харківській міській раді, повідомляє портал "Коментарі".

За даними Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку, вартість насіння залежить від виду та сорту рослин, ваги, виробника. У Харкові ціни коливаються від 5 до 20 грн за упаковку.

 Вага насіння в упаковці становить здебільшого від 0,5 до 10 г залежно від виду рослин. Крім того, посадкова цибуля коштує від 80 грн за кг, картопля - від 70 грн за кг. 

Ґрунт універсальний залежно від складу, об’єму та торгової марки коштує від 25 грн за 2,5 л. Ціни на пластикові горщики становлять від 3,5 грн за шт., на торф’яні - від 40 грн за 10 шт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові цього року висадять трохи менш ніж два мільйони квітів. За словами директора СКП “Харківзеленбуд” Дмитра Поздєєва, з метою економії клумби прикрасять на 700-800 тис. квітів менше, ніж у довоєнний час. 

Директор пояснив, що близько 1,2 млн квітів зараз вирощуються в теплицях підприємства, решту посадкового матеріалу доведеться докупити. Квіти висаджуватимуть, зокрема, в саду ім. Шевченка, біля Дзеркального струменя, а також у центральних парках районів міста.

Чому в Харкові необхідно висаджувати квіти, читайте за посиланням.

Читайте також про зміни в Харкові, які запровадять через погодні умови. У місті будуть регулювати опалення і можливі припинення централізованого теплопостачання вдень. Дізнатися детальніше про новації можна за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться