Харків'янам пояснили, чому не витримуються графіки відключень світла

В “Харківобленерго” звернулися до споживачів

У Харкові та області діють графіки відключень світла, однак споживачі скаржаться, що складені графіки не витримуються. В АТ "Харківобленерго"звернулися до харків'ян та пояснили ситуацію з електропостачанням в місті, повідомляють "Коментарі".

Енергетики звернулися до споживачів з проханням з розумінням поставитися до ситуації з електропостачанням у місті.

У компанії нагадали, що ракетні удари 22 березня спричинили руйнування енергетичної системи України. І міський голова Ігор Терехов, і начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, і керівники енергетичної галузі України різних рівнів публічно не раз заявляли, що у порівнянні з іншими регіонами України Харків опинився у найскладнішій ситуації.

“На жаль, обсяги руйнувань поки що не дозволяють одночасно подавати електрику до всіх домоволодінь. Графіки, які були складені та розповсюджені раніше, доводиться корегувати, і це пов'язано з певними технологічними процесами. Енергетики роблять все можливе, щоб не допустити перенавантаження мережі, яке своєю чергою може призвести до виходу обладнання з ладу та нових аварійних ситуацій. І так, з певних причин відключати іноді потрібно інакше, аніж прописано у графіку”, - пояснили в “Харківобленерго”.

Енергетики фіксують звернення від споживачів щодо невідповідності годин вимкнення або тривалості відключень.” Хочемо запевнити, що ми в курсі й володіємо інформацією у повному обсязі. А також просимо не забувати, що стало причиною ситуації з електропостачанням в місті, і кого в цьому треба звинувачувати. Енергетики працюють день і ніч, щоб у ваших оселях було світло. Тому наполегливо просимо вас з розумінням поставитися до відключень не за графіком, а також тих незручностей, які у зв'язку з цим можуть у вас виникати”, - наголосили в компанії. 

Також попросили харків'ян набратися терпіння та за можливості не перевантажувати кол-центри "Харківобленерго" та міської служби "1562". 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що окупанти вночі та вдень 26 березня вдарили по Харкову. Про наслідки нових атак розповів Ігор Терехов.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться