У багатоквартирних будинках Харківщини проведуть масштабні перевірки

Перевірки проводитимуть з періодичністю у три або п'ять років

Спеціалісти філії “Газмережі” перевірять понад 1,6 тисячі багатоквартирних будинків у Харківській області. Перевірятимуть стан газопроводів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію харківської філії “Газмережі”. 

“Протягом 2024 року Харківська філія "Газмережі" проведе технічне обслуговування газових мереж загального користування у 1652 багатоквартирних будинках”, - йдеться у повідомленні компанії.

У квітні техобслуговування газогонів проведуть у 147 будинках 18 громад області: Богодухівській, Лозівській, Дергачівській, Золочівській, Ізюмській, Солоницівській, Зміївській, Первомайській, Пісочинській, Роганській, Балаклійській, Новопокровській, Красноградській, Шевченківській, Нововодолазькій, Печенізькій, Чугуївській та Чкалівській.

У філії повідомили, що інформаційні матеріали про дату та час проведення робіт розмістять біля під'їздів багатоквартирних будинків. Адреси будинків, де проводитиметься техобслуговування, також розміщено на сайті Харківської філії “Газмережі”. Дізнатися адреси планових робіт у квітні можна за посиланням.

“Перевірка газових мереж житлових будинків супроводжується тимчасовим припиненням газопостачання. Під час її проведення обстежуються на герметичність з’єднання газопроводів та газового обладнання, газові мережі випробовуються на щільність, виявляються та ліквідовуються витоки газу тощо”, - пояснили у філії.

Також у компанії повідомили, що завдяки проведеному технічному обслуговуванню з початку 2024 року на газових мережах спільного користування багатоквартирних будинків вдалося ліквідувати майже 400 витоків газу у 62 багатоповерхівках. 

“Переважна кількість виявлених витоків ліквідована на газопроводах зовні будинку. Це дало можливість попередити аварії та гарантувати безперебійне газопостачання для людей”, - зазначили у філії.

У компанії також зазначили, що надалі проведення технічного обслуговування газових мереж спільної власності багатоквартирних будинків буде здійснюватися один раз у три або п’ять років, залежно від строків їх експлуатації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишні чиновники з філії “Харківгаз” під час окупації населених пунктів Харківщини допомагали ворогу. Яку роботу вони виконували, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться